Politika

Itthon nincs pénz az egészségügyre, de Erdélyben orvoslakásokat épít a magyar kormány!

thehungariantimes.hu

Az erdélyi orvoshiány mintha jobban foglalkoztatná az Orbán-kormányt a magyarországinál.

 




 

A magyar állam támogatásával épült orvoslakásokat adtak át csütörtök délután Gyergyószentmiklóson, és hasonló lakások alapkövét teszik le az este folyamán Borszéken, számol be az MTI.

 

 

A Gyergyószentmiklóson épített ikerházban két, egyenként 115 négyzetméteres szolgálati lakás kapott helyet. Bebútorozva, elektronikai eszközökkel felszerelve, a Bethlen Gábor Alap 65,3 millió forintos támogatásával. “Bízom benne, hogy csökkenteni tudjuk ezáltal azt a súlyos orvoshiányt, amely a régiót jellemzi” – nyilatkozta a jeles alkalomból Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára.

 

 

Ez egy jó hír, ám mégis kelthet bizonyos kellemetlen érzéseket a Magyarországon élő olvasókban, tekintve, hogy a hazai egészségügy – talán mivel nem nemzetpolitikai kérdés – gyötrelmes állapotban van – írja a hírt kommnentáló Népszava. Illusztrálásként a lap összegyűjtött néhány múlt heti hírt:




negatív csúcsot döntött a magyar egészségügy: először esett be a GDP 7 százaléka alá az erre fordított kiadás, ebből is csak 4,8 százalékot áll az állam;
nincs terv az orvoshiány ellen, akadoznak a szűrések, tovább csúsznak a kórházak eladósodása elleni intézkedések;
az állítólagos béremelés ellenére a szakdolgozók egy fillérrel sem keresnek többet, és a valós érdekvédelem hiánya miatt a vegyész-szakszervezet kénytelen segítséget ajánlani;
jelenleg is tart a fogorvosok két hetes sztrájkja;
tízből nyolc 75 évnél fiatalabb magyar úgy hal meg, hogy meg lehetett volna menteni.

 

Forrás: Hírklikk




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top