Politika

Drámai levelet írtak a rendőrök a főkapitánynak: fogytán a türelem

Pestibulvar.hu

Balogh János országos rendőrfőkapitány az évvége alkalmából levelet írt az állománynak. A levél egy semmitmondó, a problémákat eltakaró, mindent megköszönő sablon levélre sikerült, amiben minden szép és jó. Ez viszont felbőszítette az állományt, akik a Zsaruellátó oldalán közölték le nyílt válaszlevelüket. A levelet módosítások nélkül közöljük, a kiemelések származnak tőlünk. Íme a levél:

 
 

“Tisztelt Főkapitány Úr!

Az év vége közeledtével mi az állomány is óhatatlanul számot vetünk a magunk mögött hagyott esztendővel.

Hosszasan lehetne ecsetelni mindazokat a feladatokat, melyek végrehajtása a mi részünkről tovább javította a Rendőrség társadalmi, szakmai megítélését stb… Azt is hosszasan lehetne ecsetelni, hogy hány szülinapot. ballagást, családi ebédet, évfordulót áldoztunk fel. hogy Önök ezt fel tudják mutatni, hogy az éves beszámolón el lehessen mondani, a kitűzött célt elértük A statisztikák is ezt mutatják, igaz ? Arról is beszélnek, hogy milyen áron érik el..?

AZT NÉZI VALAKI, HOGY FIATAL KÖLYKÖK GÁLYÁZNAK ÉHBÉRÉRT,

és nem tudják eldönteni, hogy örüljenek-e vagy sírjanak amikor meglátják, hogy zsinórban a hatodik szolgálatukra vannak beírva túlórából? Nem tudják, mert egy hete nem voltak otthon, de a pénz meg kell, mert az ELMÜ nem fogad el “kitartás utalványt”. Arról beszélnek, hogy 25 éves szolgálati viszonnyal közel ötven éves tapasztalt rendőrök azon gondolkoznak, hogy egyáltalán megérik-e a nyugdíjkorhatárt, ilyen terhelés mellett?

 
 

Ön azt írja levelében, a rendőrségi beruházások tekintetében, ritkán látott léptékű fejlesztések történtek. Valóban? Akkor ezért nincs normális lakhatási támogatás? Ezért lakik a fiatal állomány fele munkásszállókon? Töltött el ön már egy hetet mondjuk a Budapesti KR egyik körletén? A KÖRLETBEN nem a halastó partján! Ezért nincsenek használható gépek, székek, asztalok a kapitányságok leírójában? Ezért van, hogy azt a PA-63 csúcsmodellt használom, amit Nagyapám ’72-ben leadott, amikor nyugdíjba ment? Igen,

Ő MÉG NYUGDÍJBA MENT TISZTESSÉGGEL, ÉS NEM LESZERELT, HOGY AZ ALDIBAN LEGYEN ÁRUFELTÖLTŐ.

 

 

Ön azt is írja „e törekvések sikerének továbbra is egyik legfontosabb feltétele a mások tiszteletét kiváltó hivatástudat, a becsületes helytállás”. Ezt ön meri nekünk mondani?
Ön szerint, mi a létminimum közeli bérért csináljuk? Vagy a kiváló munkakörülményeink miatt? A posztos szolgálatok miatt, vagy, mert imádunk a határ mellett egy kerítés mellett hülyére fagyni, máskor meg megkapjuk a fegyelmit a tél közepén mert egy 6 órát tartó helyszínbiztosításon nem usankában vagyunk, hanem a rendszeresített kötött sapkában? Nem. Azért csináljuk mert mi, akik még nem szereltünk le

A MUNKÁNKAT VALÓBAN A HIVATÁSUNKNAK TEKINTJÜK. AMIVEL ÖNÖK ALJAS MÓDON VISSZAÉLNEK!

 

Amit önök kifacsarnak, nem nézve, hogy hány ember karrierjét, hivatását teszik ezzel tönkre.

 

Tisztelt Főkapitány Úr! Köszönjük szépen, kitartást tavaly már kaptunk. Ha már mást nem adnak, legalább annyit tegyen meg legközelebb, hogy nem sért meg minket, ilyen tartalmatlan, semmitmondó, és az empátiát még nyomokba sem ismerő levéllel. Kívánok a társaimmal Önnek is Boldog Karácsonyt, és remélem lesz más is a fa alatt nem csak a szégyen.

 

Tisztelettel:
Az ön állománya”
 

😢Kaptuk

Közzétette: Zsaruellátó – 2019. december 22., vasárnap

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top