Politika

Úgy beoltotta Orbánt a román elnök, hogy még a fideszesek is ki fogják röhögni

Fotó: EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images

A köhögő bolha magyar kormányfő birodalmi álmokat dédelgetett. Aztán a román államfő orrba vágta a valósággal.

 
Szombaton beszédet tartott Orbán az 1989-es forradalom kitörésének 30. évfordulója kapcsán egy temesvári gálaesten. A beszédben többek között azt a birodalmi lázálmát is megosztotta, hogy arra fog törekedni a következő években, hogy a szomszédos országokkal, köztük Romániával “felépítsen egy új Közép-Európát”.

 

Ennek kapcsán is kérdezték Klaus Iohannis román államfőt mai sajtótájékoztatóján. Iohannis azt mondta, hogy

“Ő AZ EURÓPAI UNIÓÉRT FOG SÍKRA SZÁLLNI, (…) ÉS NEM FOG SOHA RÉSZT VENNI EGY OLYAN EU-N BELÜLI ENTITÁS LÉTREHOZÁSÁBAN, AMIK ÚJABB TÖRÉSVONALAKAT NYITNÁNAK”.

 

Ez egy olyan megközelítés, amit ő nem tud támogatni – tette hozzá az államfő. Iohannis azt is elmondta, hogy nem hiszi, hogy az lenne a célravezető, ha új törésvonalakat hoznának létre az EU-ban. Ellenkezőleg: szerinte mindannyiunknak azon kellene dolgoznia, hogy eltüntessük ezeket.
 

Nagyon úgy néz ki, hogy tényleg mindenki kiismerte már Orbán bajkeverését. Nemcsak az Európai Néppártból fogják egyre nagyobb valószínűség szerint végleg kizárni februárban, de szemlátomást már a környező országok vezetői sem dőlnek be az együttműködésnek álcázott bomlasztásának.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top