Politika

Kiosztották Orbánt: Mit gondol, ki maga? Teljhatalmú kormányzó vagy király?

thehungariantimes.hu

Mit gondol, ki maga? – ezt kérdezte Orbán Viktortól az MSZP-s Harangozó Tamás a parlamenti vitában, miután a kormányfő azt mondta: a szocialista politikus képzetlen pártkatonaként milliókat keresett a paksi atomerőműben.

 




 

Az MSZP-s Harangozó Tamás azt mondta, az egész országot felháborító, “ipari méretű lopás és károkozás” fűződik az MNB elnökéhez. Polt Péter legfőbb ügyész pedig “évek óta asszisztál a gazemberségek eltussolásában” – fogalmazott.

Orbán Viktor szerint több mint arcátlanság a szocialisták részéről összeférhetetlenségről, összehangolt kifosztási akcióról beszélni, miután az MSZP kormányzása alatt a miniszterelnök felesége második emberként felelt a fejlesztési pénzek elköltéséért.

 




 

Azt is mondta Harangozó Tamásnak, hogy “2009-ben ön huszonévesen mindenfajta energetikai előképzettség nélkül, pártkatonaként a paksi atomerőmű igazgatóságába került, ahol 13 hónap alatt felvett 3,3 millió forint fizetést”.

Az MSZP-s politikus úgy reagált, hogy Magyarország akkor járna a legjobban, ha a mostani miniszterelnököt és az elődjét is

“kilőnénk valahova a Holdra”. Hozzátette, Orbán Viktor szavai miatt bíróságon fog elégtételt venni.

 

 

„Mit gondol, ki maga? Teljhatalmú kormányzó vagy király? Maga ennek az országnak a felelős miniszterelnöke. Ha az ön által jelölt és az ön pártja által megválasztott ilyen emberek, akik kőkemény korrupciós ügybe keverednek százmilliárdokkal, akkor önnek kutya kötelessége érdemi választ adni ebben a parlamentben, ennek a háznak a falai között” – tette hozzá.

 

Viszonválaszában Orbán Viktor közölte: nagyra értékeli az ügyészség és vezetője munkáját, a szervezet “a magyar jogállam egyik jelentős pillére”. A Matolcsy Györggyel kapcsolatos bírálatokat úgy kommentálta: az MNB elnöke nélkül nem sikerült volna stabilizálni és növekedési pályára állítani a gazdaságot.

 




Orbán kiállt Matolcsy mellett

Az LMP frakcióvezetője, Schiffer András is az MNB ügyében szólalt fel, úgy fogalmazva, hogy a jegybanki alapítványokból “saját rokonságát stafírungozta ki” Matolcsy György. Megingott-e végre a bizalma az MNB elnökében? – kérdezte.

A kormányfő úgy reagált: Matolcsy György a lehető legjobb jegybankelnök, aki megmentette a devizahiteleseket, olyan hitelprogramot hirdetett, amely nehéz pillanatban növekedés forrása volt a magyar gazdaságban, az inflációt pedig leszorította. Ezért

 

“Matolcsy György jegybankelnökségét jó lelkiismerettel és teljes egészében továbbra is támogatom” – jelentette ki.

 

Orbán Viktor válaszaiban jelezte azt is, helyesli, hogy a jegybank egyetemet, főiskolai kart épít, segít visszaszerezni a nemzeti kincseket, vagyont halmoz fel, ösztöndíjat biztosít. Külön megjegyezte: helyesli, hogy “Debrecenben ott van a Munkácsy-festmény”. “Meggyőződésem, hogy a célok jók, fontosak, és azt kívánom, folytassák ezt a munkát a jegybankban” – zárta válaszát.

ForrásATV




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top