Politika

Ezért életfogytiglanit érdemelne Orbán: Magyarország az EU egyik legkorruptabb országává vált

Pestibulvar.hu

Lesújtó elemzést jelentetett meg csütörtökön a Transparency International. A tavalyi év korrupciós indexét vizsgálva a szervezet arra a megállapításra jutott, hogy Magyarországnak még a 2018-as botrányos eredményét is sikerült alulmúlnia,




KORRUPCIÓVAL SZEMBENI ELLENÁLLÓKÉPESSÉGÉT TEKINTVE NEM KEVESEBB, MINT 6 (!) HELYETT RONTOTT,

az érzékelési indexben holtversenyben utolsó előttiek lettünk a románokkal, csak Bulgáriát sikerült megelőznünk. De miután ők legalább javítottak valamicskét a tavalyelőtti eredményükhöz képest, mi talán még náluk is rosszabbak vagyunk. 2019-ben újabb 2 pontot veszítettünk, jelenleg a 0-tól 100-ig tartó skálán (amin a 0 a legkorruptabbra, a 100 a legkevésbé korruptra utal) 44 ponton állunk.

 

 

Ami különösen súlyossá teszi Magyarország helyzetét, hogy 2012 óta hazánk zuhant a legnagyobbat a közép- és kelet-európai országok CPI-listáján, ami a korrupció elleni tevékenységnek a megítélését méri. Bár a környező országok körében is általános trend az utóbbi években, hogy csökken ez az érték, olyan látványosan egyik országban sem romlott, mint nálunk, sőt a sereghajtó Bulgáriában még nőtt is.

 




 

Emiatt sem érezzük túlzásnak, ha kijelentjük: szerintünk Orbán regnálása alatt

MAGYARORSZÁG AZ EU EGYIK, HA NEM A LEGMOCSKOSABB, KORRUPTABB ORSZÁGÁVÁ VÁLT. EGY IGAZI DIKTATÚRÁVÁ.

 

Egy biztos, ha így folytatjuk, jövőre már hivatalosan is átvehetjük a legkorruptabb uniós országnak járó “trófeát”. A jelentés szerint a botrányos eredményhez egyébként leginkább a korrupció végletes központosítása, a kormányközeli szereplők helyzetbe hozása, kitömése, valamint a jogállami intézmények foglyul ejtése, tetszhalottá tétele járult hozzá.

 

A teljes jelentést itt megtekinthetik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top