Belföld

Csak papíron volt új kazán a gyömrői iskolában, ahol a fűtés meghibásodása miatt kabátban tanultak a gyerekek

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség Gyömrőn.

 

 




Decemberben számoltunk be arról, hogy a gyömrői Weöres Sándor Általános Iskolában kabátban kellett tanulniuk a diákoknak, mert elromlott a kazán. A probléma miatt – ami mintegy 400 diákot és 30 tanárt érintett – rövidített napokat tartottak az intézményben, ezért csak délelőtt fél 11-ig voltak az órák.

Gyömrői Hírhatár úgy tudja, a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt folytat nyomozást az esettel összefüggésben.

A portál információi szerint 2015-ben tönkrement a gyömrői központi iskola fűtésrendszere. Az önkormányzat (amely akkor még az iskola fenntartója volt) és a várossal szerződésben álló biztosító mintegy 10 millió forintban állapította meg a kár összegét.

 




A papírok szerint a felújítás során a régi kazán helyett két nagy értékű, darabonként 2 millió forintos kondenzációs falkazánt szereltek be, ennek munkadíja pedig további kb. 1,5 millió forint volt,

vagyis az önkormányat több mint 5 millió forintot fizetett egy vállalkozónak a munkálatokért.

A portál azt írja, amikor tavaly novemberben meghibásodott az iskola kazánja, akkor derült ki, hogy a régi, leromlott kazán működött, nem az a két modern kondenzációs kazán, amivel papíron rendelkezett az iskola.

A Gyömrői Hírhatár szerint ezért indított nyomozást a rendőrség az ügyben.

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top