Politika

Repülhetünk az EU-ból: Orbán durva fenyegetőzésbe kezdett Portugáliában

Pestibulvar.hu

Tegnap Nagy-Britannia elhagyta az EU-t, az alkalomból Orbán is megszólalt. A Kohézió Barátai csoport kormányfői szintű ülésén, a portugáliai Beja városában olyanokat talált mondani, hogy




“A BRITEK KILÉPÉSE ÉS AZ, HOGY MA MINDENKI ÉLETBEN VAN NAGY-BRITANNIÁBAN, AZT MUTATJA, HOGY AZ EURÓPAI UNIÓN KÍVÜL IS VAN ÉLET”.

 

Miközben tehát a fél kontinensen úrrá lett a szorongás, hogy vajon mit jelenthet az európai békére és fejlődésre nézve a britek kilépése a szövetségből, a magyar kormányfő csak annyit tudott hozzáfűzni ehhez a fekete naphoz, hogy nincs nagy baj, az EU nem az egyetlen járható út, “van azon kívül is élet”. Pattanásig feszült a helyzet, óriási a bizonytalanság, senki nem tudja, mit hoz a jövő, erre Orbán burkolt fenyegetőzésbe kezd, hogy előbb-utóbb a magyarok is ott hagyhatják a szövetséget.

 




Persze arra azért futotta, hogy még ezt a helyzetet is nyerészkedésre, meg helyezkedésre használja fel. Orbán olyan benyomást keltett, mintha egy piaci kofa tévedt volna a civilizált európaiak közé, sikerült nyilvánvalóvá tennie, hogy őt még egy ilyen lélektani helyzetben is csak a pénz érdekli. Meg az, hogy mocskolja az EU-t a saját bűneiért. Azt mondta, hogy “Brüsszel” az elmúlt években “elrontotta” a gazdaságpolitikát, és ennek szerinte hamarosan látni fogjuk a következményeit. Persze valójában ő rontotta el a gazdaságpolitikát, most csak előre próbál menekülni azzal, hogy újfent “Brüsszelre” fogja az ő gyalázatos gazdasági teljesítményét. A várható válság Magyarországon elsődlegesen nem “Brüsszel” hibája lesz, hanem az övé, Varga Mihályé és Matolcsy Györgyé, akik nem tették elég ellenállóvá az országot, hogy kibírjon egy válsághelyzetet. Az ő bizonyítványuk, hogy az elmúlt években már a románok is lehagytak minket, nem az EU-é. Orbán előremenekül, amikor úgy csinál, mintha az EU hibája lenne majd az itthoni válság, azt reméli, hogy így nem neki kell majd viselnie a felelősséget.

Orbán szerint csak úgy tudná elkerülni “az EU” a bajt, ha visszaszerezné a versenyképességét. Ehhez szerinte arra lenne szükség, hogy egy olyan költségvetést fogadjon el az EU,

AMI “A LEGNAGYOBB RUGALMASSÁGOT BIZTOSÍTJA A TAGÁLLAMOKNAK”.

 

Mielőtt bárki bedőlne, hogy a feudalista Orbánt hirtelen elkezdte érdekelni a versenyképesség, lefordítjuk, amit mondani akart: ő csak arra szeretné kihasználni a válságot, hogy a következő hét évben is kizárólag ő dönthessen az uniós források felett Magyarországon. Neki egy olyan Európai Unió lenne a kényelmes, ami adja a pénzt, de nem szól bele abba, hogy mihez kezd vele, hogyan lopja el. Annak örülne, ha maximum Moszkvának kellene felelnie, közben az EU egy feljavított KGST lenne, aminek semmi szankcionáló ereje nincs, pénzt viszont ad. Orbán azt szeretné, hogyha az ő elhibázott gazdaságpolitikája miatt kitör a válság Magyarországon, akkor a kieső forrásokat továbbra is biztosítaná neki az EU és az európai adófizetők. Jó magyar szokás szerint tehát más f*szával verné a csalánt.




 

Orbán a szocializmusban nőtt fel, neki mind a demokrácia, mind a szabad piac, mind a valódi verseny totálisan idegen dolog, ő a feudalizmusban, a hűbéri viszonyokban, az államkapitalizmusban hisz. Mit érdekli őt, hogy széthullik az EU, a lényeg, hogy az ő szemétdombja megmaradjon, kapjon némi pénzt, és hadd legyen ő a kakas a tetején. Más nem számít neki, és ezt újfent sikerült bizonyítania Portugáliában.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top