Politika

Titkos tétel a KDNP számláján – senki nem tudja, mit kaptak érte cserébe

Fotó: Bíró István / MTI

Ha valamelyik párttól mérsékletességet várnánk el, akkor az egy magát kereszténynek definiáló párt lenne, bár a katolikus egyház pompa iránti vonzódását látva, nem vagyunk benne teljesen biztosak. A Semjén Zsolt vezette KDNP frakció igen komoly munkát folytata a parlamentben, már legalábbis abból kiindulva, hogy a mostani ciklusban,




ALIG MÁSFÉL ÉV ALATT 244 MILLIÓ FORINTOT KÖLTÖTT TANÁCSADÓKRA, KOMMUNIKÁCIÓRA ÉS RENDEZVÉNYEKRE!

 

Ez nem tűnik túl visszafogottnak, főleg abban az összehasonlításban, hogy a Fidesz eközben 50 millióval ennél kevesebbet költött. Ha pedig azt is figyelembe vesszük, hogy a KDNP frakciója 17 főből áll, a Fideszé pedig 116 tagot számlál, akkor döbbenetes az eredmény: a KDNP több mint 14 millió forintot költött fejenként, a Fidesz pedig csak 1,6 milliót, ami több mint nyolcszoros különbség! Tegyük hozzá, egy olyan kamupártról van szó, amely a közvéleménykutatásokban mérhetetlen, a választásokon önállóan indulni egyébként képtelen.

 

A kihelyezett frakcióülések számláiban is van érdekesség. természetesen a Fidesszel közösen tartják ezeket a frakcióüléseket, de maguknak fizetik a költségeket. 2019 októberében egy balatonalmádi szállodában Mészáros Lőrinc a Fidesz frakció tagoknak 118 900 forintért számította meg a 3 nap/2 éjszakás ellátást, míg ugyanez a KDNP-nek 130 ezer forintba került fejenként. Nem arról van szó azonban, hogy Mészáros Lőrinc így kedvezett volna a Fidesznek (állami pénből fizették, bolond lett volna kedvezményt adni), hanem a számlák közt volt egy ilyen tétel:

„CSAK A KDNP FRAKCIÓT ÉRINTŐ EGYÉB ELLÁTÁS”.

 




Nos, gondoljon bárki bármire, nekünk nincs ötletünk, mi az, ami jár egy KDNP-s képviselőnek, egy fideszesnek pedig nem.

 

Mindez, és sok más egyéb is a HVG által, az Országgyűlés Hivatalától kikért szerződések között található, amiről a HVG oldalán olvashatnak bővebben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top