Politika

Bohócot csinált Orbánból Salvini, mire az próbálta menteni a menthetőt (+frissítés)

Pestibulvar.hu

Az Eurológus arról ír, hogy Matteo Salvini




NEM JELENT MEG AZON A RÓMAI KONZERVATÍV KONFERENCIÁN, AMIT KORÁBBAN AZ Ő ÉS ORBÁN VIKTOR ARCKÉPÉVEL REKLÁMOZTAK.

 

Így az odalátogató Orbán hoppon maradt, nem jött be az eredeti terve, hogy a szélsőjobboldaliak élén parolázva provokálja az Európai Néppártot. A magyar miniszterelnök azért utazott a konferenciára, hogy így üzenjen az éppen ülésező Néppártnak, hogy máshol is lenne számára hely az európai pártok családjában. Salvini állítólag az utolsó pillanatban mondta le a megjelenést, egyelőre nem tudni, pontosan miért. Az viszont biztos, hogy azzal, hogy nem jelent meg a konferencián, sikerült alaposan keresztbe húznia Orbán provokatív szándékait.




 

A korrektség kedvéért tegyük hozzá, Salvini távolmaradása csak fél veszteség Orbánnak, Giorgia Melonival, az Olaszország Barátai párt elnökével ugyanis sikerült tárgyalnia. (Meloni nem Salvini szélsőjobboldali csoportjához, hanem a másik konzervatív frakcióhoz, az Európai Konzervatívok és Reformerekhez (ECR) tartozik. A hírek szerint Orbán a Fidesszel elsősorban hozzájuk, és nem Salviniékhez kívánna csatlakozni.)

Meloni a találkozó után, talán hogy mentse egy kicsit Orbánt a Néppárt várható haragjától, elmondta a sajtónak, hogy frakcióváltásról nem esett szó közöttük. Azt azért kifejezte,

HOGYHA ORBÁN MÉGIS ESETLEG ÚGY DÖNTENE, HOGY MÁR NEM AKAR A NÉPPÁRTBAN MARADNI, Ő NAGYON ÖRÜLNE, HA AZ ECR-HEZ CSATLAKOZNA.

 

A Salvini-fiaskóval egy időben a Néppárt kongresszusa is lezajlott. Ott sem alakultak épp a legjobban a dolgok Orbán számára, határozatlan időre ugyanis meghosszabbították a Fidesz tagságának felfüggesztését.

FRISSÍTÉS:

 




Nem sokra cikkünk megjelenését követően villámgyors kármentesítésbe kezdett Orbán. Hogy elejét vegye a lebőgésnek, gyorsan felkereste az egyébként szintén Rómában tartozkodó Salvinit, és készített vele egy képet, majd meg is osztotta azt, hogy véletlenül se gondolja senki, hogy fasírtban vannak. A kép a Facebook-oldalára is kikerült:

Találkozó Matteo Salvinivel // Meeting with Matteo Salvini

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. február 4., kedd

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top