Politika

A KDNP tejben vajban fürdik – kiderült mire, mennyit költöttek a keresztény fiúk

Kép forrása: Semjén Zsolt Facebook-oldala

A jelenlegi parlamenti ciklus kezdete óta, vagyis valamivel több mint másfél év alatt 244 millió forintot költött a KDNP frakciója tanácsadásra, kommunikációra, rendezvényekre és a párt saját megjelenítésére.




Hvg az összes parlamenti frakció kiadásainak összesítését kikérte az Országgyűlés Hivatalától, az adatsor ismertetését a KDNP-vel kezdik.

 

Bár a KDNP parlamenti frakciója a korábbi években a kiugróan magas reprezentációs költéseiről híresült el – 2016-ban a Népszava gyűjtötte ki, hogy több mint 1,5 millió költöttek csak borra és pálinkára, 2017-re pedig a 168 Óra írt az évi 4,5 milliós „kávé, tea, élelmiszer” számláikról –, a 2018 májusától napjainkig szóló összesítésben nem szerepel ilyesmi – írja a hvg.hu.




A kihelyezett frakcióüléseket bár a Fidesszel együtt tartja a kisebbik kormánypárti frakció, a cechet, úgy látszik, maga fizeti. Az elszámolás érdekessége, hogy ugyanott, ugyanabban az időben – 2019 októberében Mészáros Lőrinc balatonalmádi szállodájában – a 116 fős Fidesz-frakciónál képviselőnként 118 900 forintra jött ki a 3 nap/2 éjszaka, a KDNP-seknek viszont ugyanez 130 ezer forintba került.

 

A szerződések listájában szerepel balatonfüredi kihelyezett frakcióülés költsége is, amit jövő héten tartanak. A 4 csillagos Flamingó wellnesshotelben 169 ezer forintba kerül majd képviselőnként a 3 nap/2 éjszakás csomag.

 

A rendezvényköltségeknek ezzel nincs vége, egy magánszemélynek havi 200 ezer forint dukál ”közreműködés rendezvényeken” címen. 2018 decemberében pedig egyetlen estére 600 ezer forintot fizetett a frakció egy, az Országház vadásztermében tartott adventi zongorakoncertre.

 

A kdnp.hu feltöltése mellett valakinek tavaly „webes megjelenéshez szolgáló felület kezelése, FB oldal tartalommal ellátása” címen is fizetett 2,4 millió forintot a frakció, ezen túl további 2 milliót „webes felületeken történő megjelenésekkel kapcsolatos tanácsadásra”.

 




A határon túli magyarokkal kapcsolatos rendezvények szervezésére és menedzselésére másfél év alatt egy magánszemélynek 3,2 millió forintot, továbbá a kifejezetten felvidéki politikai és kulturális találkozók szervezésére a Rákóczi-szövetségnek 5,3 millió forintot fizettek.

 

A Hvg.hu szerint a frakció egyik legszövevényesebb hátterű megbízása a Szenzor Kft.-vel kötött, húsz hónapra 10,9 millió forintos szerződése számítástechnikai eszközök karbantartására és számítástechnikai tanácsadásra.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top