Politika

Újabb gyanús ügyre derült fény egy korábban fideszes vezetésű önkormányzatnál

Pestibulvar.hu

Újabb csontváz hullott ki egy korábban a Fidesz által vezetett önkormányzat szekrényéből. A 24.hu közlése szerint, a XI. kerület önkormányzati informatikai cégének igazgatója, Janurik Lajos, a kerület pénzéből utazgatott, összesen 25 millió forint értékben.




 

Janurik a korábbi fideszes Hoffman Tamás vezette önkormányzat alatt került a Smart 11 Nonprofit Kft. élére, majd annak kasszájából egyszerűen több millió forintot ítélt meg magának azért, hogy külföldi konferenciákra utazhasson.

AZ EGYETLEN BAJ, HOGY EZEK AZ UTAK MINDIG SOKKAL HOSZSABBRA ÉS DRÁGÁBBRA SIKERÜLTEK, MINT AMENNYIT EGY EGYSZERŰ ÜZLETI ÚT MEGKÖVETELT VOLNA.

 

A lap szerint Janurik háromszor is járt Las Vegasban, első alkalommal 2017-ben, ami 3,33 millió foritjába került Újbuda önkormányzatának, majd 2018-ban elutazott Szingapúrba, Londonba és ismét Vegasba 9,5 millió forintból, 2019-ben pedig megismételve az előző évi körutat, ismét ellátogatott Szingapúrba, Londonba és Las Vegasba ami újabb 9,5 millió forintjába került az önkormányzati cégnek.

A XI. KERÜLTETI ÖNKORMÁNYZAT ÚJ VEZETÉSE FELFIGYELT AZ INFORMATIKAI CÉG IGAZGATÓJÁNAK GYANÚS ÜGYEIRE, ÉS MIKOR TÜZETESEBBEN ÁTNÉZTÉK AZ IRATOKAT, AKKOR DERÜLT FÉNY AZ UTAZGATÁSOKRA.

 

Janurik azzal próbál védekezni, hogy az előző vezetéssel kötött megbízási szerződése írta elő, hogy szakmai tanfolyamokon kell részt vennie, és csak ezért utazott annyit. Szerinte Las Vegasba és Szingapúrba is csak azért ment, mert ott szokták megrendezni a világ egyik legnagyobb információbiztonsági eseményét, a Black Hat rendezvénysorozatot.

 




Ezzel lényegében nem lenne gond, csak azzal, hogy ezek az utak mindig 5-6 napos ráhagyással történtek meg, ami kimagaslóan sokba került az önkormányzatnak. Ilyen volt az a 9 napos amerikai útja is, ami 4,1 millió forintjába került az önkormányzati cégnek.

 

Az önkormányzat az átvilágítás után azonnal felbontotta Janurik megbízásos szerződését, ami egyébként 2023 decemberéig szólt volna, valamint további jogi lépések lesznek várhatóak, melyeknek előkészülete most zajlik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top