Politika

Az ügyvédi kamara határozottan visszautasítja Orbán Viktor hazug rágalmait

nyugatifeny.hu

Nagyon kiakadtak a miniszterelnök ügyvédek ellen lázító mondataira.
Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége a leghatározottabban visszautasítja az ügyvédeket érő támadásokat, ennek keretében az ismételten felbukkanó listázási próbálkozásokat

– közölte Bánáti János az elnökség hétfői egyhangú döntése után.

 
Az ügyvédek amiatt tiltakoznak, hogy Orbán felfüggesztette a bíróságok által megítélt börtönkártérítések kifizetését, és közben “nyerészkedő”, “börtönbizniszben utazó” ügyvédekről beszélt.

 

Az ügyvédi kamara elnöksége

“aggodalommal tekint a bíróságok és az ügyvédi tevékenység elleni összehangolt hangulatkeltésre.

Mindez rombolja az igazságszolgáltatás tekintélyét és az állampolgárokat arra sarkallhatja, hogy jogerős hatósági, bírósági döntések végrehajtását megtagadják.

A hivatásunkat érő támadások figyelmen kívül hagyják, hogy az ügyvéd joga és kötelessége az ügyfelei érdekeinek elsődlegessége alapján a jogi képviselet ellátása, adott esetben akár az állammal szemben is.”

 

Mint írják: munkájuk során az ügyvédek természetesen kötelesek a törvényeket és a hivatás etikai szabályait betartani, amelynek megsértéséért fegyelmi felelősséggel tartoznak.

 
Orbán Viktor a január eleji nemzetközi sajtótájékoztatóján kelt ki a raboknak a rossz börtönviszonyok miatt járó kártérítései miatt.

 

Mint később kiderült: valójában a saját 2016-as törvénymódosításuk ellen hisztériázott.

 

A törvénymódosítást Trócsányi László akkori igazságügyi miniszter jegyezte, és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nyújtotta be szavazásra.

 

Közben már el is készült a kormányhatározat a börtönkártérítések kifizetésének felfüggesztéséről.

 

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) államtitkára még rátett egy lapáttal Orbán szavaira, amikor arról beszélt: a börtönkártérítéses esetek jelentős részében

“a balliberális oldalhoz, illetve a Soros-szervezetekhez kötődő ügyvédek járnak el, mint például Magyar György és ügyvédi irodája.”
 

Magyar György ezzel kapcsolatban az Indexnek azt mondta:

“A saját maguk által hozott törvények alapján meghozott, jogerős bírói ítéletet kifogásolják, azért, hogy ne mással foglalkozzunk, hanem legyen új ellenségkép: Soros és a migráns kevés volt, kell hozzá cigány, ügyvéd és börtönlakó is”.

 

Magyar György szerint a ködösítés, a “néplélek bolondítása” azért zajlik most, hogy az amúgy jogász végzettségű miniszterelnök politikai érdekből
 

“elterelje a figyelmet arról, hogy a milliárdok hogyan kerülnek a családtagjaihoz és a hűbéri rendszerének egyéb tagjaihoz (…), hogy ne azzal foglalkozzon a magyar társadalom, hogy miért fizetünk mi 700 milliárdot a Tiborczoknak EU-s pénzekből.”

(via Index) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top