Politika

Azonnali hatállyal kirúgtak egy a horvát minisztert, mert hazudott a vagyonnyilatkozatában

nyugatifeny.hu

Nem tudta megmagyarázni, honnan volt pénze egy zágrábi lakásra.




A horvát miniszterelnök felmentette tisztségéből Milan Kujundzic egészségügyi minisztert, miután a sajtó az elmúlt napokban kiderítette, hogy a miniszter hamis vagyonnyilatkozatot nyújtott be.

 

A mostani kormányban Kujundzic a nyolcadik miniszter, aki botrányba keveredett, és emiatt távoznia kell.

 




A tárcavezető több ingatlan értékét is tévesen tüntette fel a vagyonnyilatkozatában, emellett nem magyarázta meg, honnan volt pénze egy új ház megvásárlására Zágrábban.

 

Itthon hasonló miatt Rogán Antalnak nem kellett elszámolnia.

 

A miniszter elismerte, hogy tévesen töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, de azt állította, nem szándékosan.

 

Az ellene zajló sajtókampányt „érdekcsoportok szervezett támadásának” minősítette. Ezért úgy döntött, hogy nem mond le a tárca éléről, hanem a kormányfőre bízza a sorsát. Andrej Plenkovic döntött: meneszti a minisztert.

 

Plenkovic a döntését szakmai okokkal indokolta, mondván: a kínai koronavírus okozta járványra való felkészülés helyett a tárcavezető más ügyekkel foglalkozott.




 

A horvát egészségügyi ellátórendszer alulfinanszírozott és drasztikusan túlterhelt, emellett egyre több orvos és szakdolgozó hagyja el az országot.

 

Ellenzéki képviselők már korábban is követelték a miniszter lemondását, felróva neki, hogy rosszul végzi a munkáját, ami miatt csak tovább romlik a helyzet.

(MTI nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top