Politika

Hadházy Ákos: propaganda és valóság – tényleg csak egy kis festék hiányzik a magyar egészségügyből?

A ’18-as választások előtt Horváth ‘Trafik’ István képviselő diadalmas propagandacikkekben jelentette be, hogy 2020-ra a Tolna Megyei Balassa János Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya a lepusztult épület helyett hárommilliárdért új helyet kap.




Ebből viszont semmi nem lett,

nem úgy, mint a Puskás Stadionból és vélhetően az új atlétikai stadionból. Úgy tűnik, sokáig nem is lesz. A Horváth által világgá kürtölt nagyívű fejlesztések helyett a

„családbarát kormány”

kegyeiből 100 millió forint jutott a szétrohadó, nyáron légkondi és függönyök (!) hiányában elviselhetetlenül forró épületre.




A pénz feléből csak a második emeleti szülészeti osztály kipofozására, a másik feléből néhány új műszerre futja. A kórtermek légkondija már nem fér bele a keretbe.

 

A harmadik emelet nőgyógyászati kórtermeire, rendelőjére és műtőjére sem jut pénz (a képek ott készültek. Erről a „fejlesztésről” már nem H. István számolt be):

Nem véletlenül nem dicsekszik most

és nem csak azért, mert meg kellene magyarázni, hogy Orbán stadionos játékaira miért jutott pénz, ide pedig az ígéretek ellenére pedig nem. Hanem azért, mert az alamizsnaként nyújtott „családbarát” fejlesztéssel több gond is van:

  • A nőgyógyászati részleg rohadhat tovább. Arra nem jutott pénz és egyelőre még csak nem is látszik, hogy mikor lesz az új épületből valami (a tervek, azok elkészültek amúgy)
  • A részleges felújítás alatt nagyon komoly a túlzsúfoltság, hiszen a teljes szülészetet, kórtermekkel, szülőszobával, újszülött osztállyal be kellett tömöríteni a nőgyógyászati részleg harmadik emeleti kórtermei, műtője és rendelője mellé. Amikor még országgyűlési képviselőként megtehettem, meglátogattam a helyszínt – az ápolók, orvosok odaadásának és a betegek és kismamák türelmének köszönhetően nem omlott össze a rendszer, de el lehet képzelni, hogy nem egyszerű a helyzet.
  • Ráadásul az ország több pontján egyszerre végzik ezeket az alamizsna felújításokat, ez egyszerre több szomszédos megyében okoz kapacitás problémát az osztályokon.
  • Ennek a 100 milliós foltozgatásnak az az üzenete a szekszárdiak számára, hogy még jó sokáig nem lesz új épület.
  • Hiszen ha belátható időn belül indulna az építkezés, akkor miért kellett volna hónapokig összezsúfolni a két részleget?

 




A történet amúgy jól mutatja, hogy Orbán szerint tényleg csak egy kis festék hiányzik a magyar egészségügyből.

Forrás | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top