Politika

Kínos! A Fidesz szavazta meg a börtönkártérítéses törvényt, ami ellen most hisztériáznak

nyugatifeny.hu

Trócsányi László és Gulyás Gergely találmánya volt.
Az októberi önkormányzati pofonból lassan eszmélő Fidesz megtalálta azt az új témát, amivel megállítani remélik saját népszerűségük apadását.

 

A börtönviseltek kártérítése ellen felépített hisztéria azonban egy álságos parasztvakításnak tűnik, ugyanis – mint arra az átlátszó.hu emlékeztet – a fogvatartási körülmények miatt megítélt állami kártérítések kifizetését

pont egy 2016-os fideszes törvénymódosítás

teszi lehetővé.
 

A 2013. évi CCXL, a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló törvény 2016 szeptemberi módosítása rögzíti ugyanis, hogy milyen esetekben jár a fogvatartottaknak kártérítés, és azt is, hogy mekkora lehet ez az összeg.

 

A törvénymódosítást Trócsányi László akkori igazságügyi miniszter jegyezte, és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nyújtotta be szavazásra.

A parlament

115 igen, 23 nem és 30 tartózkodás mellett fogadta el,

igennel szavazott rá például a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Tuzson Bence is, aki most a leghangosabban sivalkodik a börtönkártérítések ellen.
 

Az Átlátszó.hu megjegyzi, hogy Trócsányi, Gulyás, Tuzson és Orbán mindannyian jogász végzettségűek, tehát tökéletesen tisztában voltak a benyújtott törvényjavaslat hosszú és rövid távú következményeivel.

(Átlátszó.hu / Hirek.ma) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top