Politika

Mészáros Lőrinc gyerekei 24 milliárdért építenek tartalék-sportcsarnokot Tatabányán, ma le is rakták az alapkövet

168ora.hu

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalék versenyhelyszínének is számító multifunkcionális sportcsarnok alapkövét tették le szerdán Tatabányán; a bruttó 24 milliárd forintért épülő létesítmény 6058 férőhelyes lesz.




 

A létesítmény terveit Tatabánya önkormányzata készítette el, majd a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) közbeszerzési eljárást bonyolított le, melyet a Fejér B.Á.L. Zrt. és az ÉPKAR Zrt. konzorciuma nyert meg. A BMSK Zrt. az építtetés mellett a műszaki ellenőrzési és a tervellenőri feladatokat is ellátja.

 




Elhelyezték a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok alapk

Az alapkőletétel Fotó: Bodnár Boglárka

 

A 2021 őszére elkészülő, közel húszezer négyzetméteres sportarénában a felső, fix lelátókon 3462 ülést, a mozgatható lelátókon 2496 férőhelyet alakítanak ki, valamint 100 fős lesz a sajtópáholy. A beruházás önálló része egy vívóterem, amelyben 20 pást fér el.

 




„Egyik legfontosabb célunk, hogy a lehető legtöbb fiatal kapjon kedvet a sportoláshoz és csatlakozzon ahhoz az egyre növekvő körhöz, mely számára a rendszeres testmozgás természetes szükségletté válik” – mondta az alapkő elhelyezése előtt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

 

Szabó Tünde kiemelte, a magyar kormány sportpolitikájának másik meghatározó eleme, hogy szeretnének minél több hazai rendezésű világeseményt lebonyolítani, hiszen ez számos előnnyel jár az egyes sportágak és az egész ország számára.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top