Politika

Nyílt lázadás van kialakulóban – most túl messzire mentek Orbánék

Pestibulvar.hu

Országossá dagadt az az ellenállási hullám, ami az új “Nemzeti Alaptanterv” bevezetése kapcsán alakult ki. Nem csak a szakszervezetek, de most már teljes tanári karok és egyetemi oktatók szólalnak fel a kifejezetten káros, szakmailag elavult módszerek bevezetése ellen.




 

A pécsi Janus Pannonius Gimnázium magyartanárai nyílt levélben tiltakoznak a NAT bevezetése ellen, és kérik „minden felelősen gondolkodó” kollégájukat, hogy csatlakozzanak ők is a tiltakozókhoz. Ahogy a levélben írják, a koncepció kifejezetten

GYEREKELLENES, MERT BÁR CSÖKKENTI AZ ÓRASZÁMOKAT, DE TOVÁBB NÖVELI A TANANYAGOT!

 




Az új NAT teljes egészében olyan mint a Fidesz, nem érti a megváltozott világot, nem vesz tudomást a mai fiatalok olvasási szokásairól, még mindig lexikális ismeretek sokaságát akarja a fejekbe tömni kompetencia fejlesztés helyett. De súlyosan tanárellenesnek is értékeli az anyagot, mert el vesz minden szabadságot a pedagógustól, nem ad lehetőséget a saját tapsztalat, rutin megjelenésének, puszta szolgává minősítve a tanárokat.

Szintén nyílt levélben fejezte ki a tiltakozását közel ötven, irodalommal, esztétikával, filozófiával foglalkozó oktató, az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről, a Károli Gáspár Református Egyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről, a Debreceni Egyetemről, a Pécsi Tudományegyetemről, a Miskolci Egyetemről, a Nyíregyházi Egyetemről, a Pannon Egyetemről és az Eszterházy Károly Egyetemről. Ők azt írják, hogy

“AZ ALAPTANTERV BEVEZETÉSE ÓRIÁSI VISSZALÉPÉST JELENTENE AZ IRODALOMTANÍTÁSBAN

egy olyan korábbi oktatási szerkezet felé, amelytől 1990 után mindenképpen el kellett mozdulni, sőt a 21. században egészen magunk mögött kellene hagyni.”




 

Felhívják rá a figyelmet, hogy az oktatandó szerzők komoly irodalomtudományos teljesítmények és értelmezői viták nyomán kerültek be a tananyagban, és ők nem egy focicsapat, aminek a játékosait kénye-kedve szerint cserélgethet bárki. Ezt már csak mi tesszük hozzá, még ha focirajongó miniszterelnökről is van szó.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top