Politika

Orbán Viktor már saját rendszere ellen lázad

MTI/Szigetváry Zsolt
Az Eötvös Károly Intézet szerint barbarizálódik a hatalom.




A civil jogi elemzők, kutatók az elmúlt időszak fejleményei alapján úgy látják, az Orbán-kormány egyre erkölcstelenebb. Az Eötvös Károly Intézet azt állítja, a nemzeti együttműködés már az értelem elleni lázadássá vált. Hosszan sorolják a NER – szerintük – morálisan aggasztó eseteit, majd úgy vélik, 2019 végén, januárban még azokhoz képest is szintet lépett a hatalom.




 

Orbán Viktor saját rendszere ellen lázad hatalma fenntartásáért, ami sokkal inkább a diktatúrák, mint az autoriter rendszerek sajátja. Úgy vélik, számos jel utal arra, hogy a kormányfő romák elleni uszítása, a börtönbiznisz bírálata, a kultúra elleni támadás a NER rendszerszintű válságára utal.

 

Az elmúlt években a kormányfő az intézményrendszerrel, a közjoggal, a bírói szervezettel, az MTA-val, az egyetemekkel, bármivel és szinte bármit megtehetett. Most mégis nekiment a saját maguk alkotta jognak, a rendszer által működtetett szakpolitikáknak, a bíróságoknak, ügyvédeknek.

Orbán a létező földönfutók és a nem létező Soros Világbirodalom elleni befejezetlen háborúja után most az oligarchák forradalmát vezeti a szegények, a romák, a bírói hatalom, az ügyvédek, a szociálpolitika intézményei és a kultúra, mindenekelőtt a kísérletező és kritikus színházak és a szépirodalom ellen.

 




Az állásfoglalás szerint azért lehet a NER rendszerszintű válságáról beszélni, mert kifulladni látszik a gyűlöletkampányok ereje, a magyarokra az egyre kevésbé hat. A társadalom úgy reagál, mint a méreghez lassan hozzászokó szervezet. Ezért kell a dózist növelni, egyre vadabb rémtörténetekkel emelni a tétet, megbontva akár az alapokat is, amelyen saját hatalmuk nyugszik. Az intézet szerint a kibontakozó Nagy Nemzeti Együttműködési Kulturális Forradalom az eleven irodalmi, színházi életet készül  lerombolni, ezért lázad mindenki, még a Magyar Művészeti Akadémia ellen is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top