Politika

ÚJABB FIDESZES NYOMELTÜNTETÉS?

Ellenzek.net

Rogánék nagyon titkolnák, hogy mire fizettek 6,1 milliárdot a Századvégnek!

 




A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) számolt be róla blogján, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda ugyan eleget tett a bíróság döntésének, és átadta az ügyfelük, Joó Hajnalka HVG-s újságíró által kiperelt iratokat, azonban használhatatlan formában és hiányosan.




 

Az újságíró arra kíváncsi, hogy a Rogán Antal vezette minisztérium mekkora összegekben kötött szerződéseket a fideszes kötődésű Századvéggel közvélemény-kutatások és tanulmányok készítésére, vagyis mire áldozták a közpénzt egészen pontosan.

 

A most átadott több tízezer oldalnyi elektronikus dokumentumban csak külön speciális programmal lehet keresni, ráadásul olyan szoftveres védelemmel van ellátva, ami meggátolja a felhasználót, hogy kimásoljon részeket és korlátozza a hozzáférését, amennyiben nem ismeri a jelszót – amit Joó nem kapott meg.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda 6,1 milliárd forintot fizetett ki a kormánypárti kutatóintézetnek, és nagyon titkolja, hogy mire ment el a pénz, mivel Rogánék először csak személyes betekintésre akartak lehetőséget biztosítani a HVG munkatársának, ráadásul jelentős költségtérítés fejében.

A TASZ azonban bíróságra vitte az ügyet, és másodfokon is pert nyertek, az eljáró bíróság kimondta, hogy az elektronikus formában tárolt adatok elektronikus formában való átadása nem jelenthet aránytalan munkaterhet a Miniszterelnöki Kabinetiroda számára.




 

Az azonban úgy tűnik, nem jelentett aránytalan munkaterhet, hogy a dokumentumokat konvertálják, és a bírósági ítélet értelmében átadott DVD-kre kép formátumban, jelszóval védve írják ki, holott ez a társaság szerint akár munkaórák tucatjait is felemészthette, miközben gyanújuk szerint a Kabinetirodánál minden bizonnyal kereshető formában tárolják az adatokat.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top