Politika

Ki akarja kényszeríteni az egyik legmagasabb EU-s tisztviselő, hogy Orbán kormánya csúnyán ráfaragjon

Kép forrása: Damir Sencar/AFP

Manfred Weber, az Európai Néppárt parlamenti frakciójának vezetője az állam- és kormányfők napirendjére vetetné a hetes cikkes eljárások ügyét. Azt mondta, hogy „botrányos, hogy az Európai Tanács nem foglalkozik a hetes cikk szerinti eljárásokkal” – írja az Index.




Azt is elmondta, hogy az EU működésének alapját meghatározó Lisszaboni Szerződés is előírja, hogy az európai állam- és kormányfőkből álló Európai Tanácsnak tárgyalnia kell a jogállamiság védelmében indított hetes cikk szerinti eljárásokat.

 

Weber a sajtótájékoztatón megígérte, meg fogja kérni Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét, hogy vegye fel az egyik következő EU-s csúcs napirendjére a hetes cikk ügyét.

A magyar és a lengyel jogállamiság védelmében is folyik a hetes cikk szerinti eljárás. Az Európai Parlament januárban egy határozatot fogadott el, amelyben konkrét lépéseket sürget az ügyben, és kimondja, hogy romlott a helyzet a két országban az eljárás megindítása óta.




 

Weber egyébként azt is támogatja, hogy a következő hétéves költségvetésben egy jogállamisági feltételrendszer betartásához kössék az uniós támogatások kifizetését.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top