Politika

Tombol az elmebaj: 361 millió forintnyi rezsiutalványt küldtek Orbánék a külföldön élő nyugdíjasoknak, csak a postázás 84 millió volt

nyugatifeny.hu

Nem is tudnak vele mit kezdeni.




361 millió forint értékű rezsiutalványt 84 millióért adtak postára a külföldön élő nyugdíjasoknak – derül ki abból a közérdekű adatigénylésből, amelyet az Átlátszó.hu nyújtott be a Magyar Államkincstárhoz.

 

Nem magyarországi címre összesen

40.219 darab

rezsiutalványt tartalmazó postai küldemény került feladásra

– írta válaszában a Magyar Államkincstár.




 

Ebből 1752 darab “nem kereste” indokkal visszaérkezett Magyarországra.

 

A 9000 forint értékű rezsiutalványt, amelyet földgáz és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet idén március 31-ig felhasználni, tavaly szeptember környékén kezdte el kiküldeni az állam a magyar állampolgársággal rendelkező öregségi nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek.

 

Az utalványt lakhelytől függetlenül kiküldték, így világszerte megkapta minden magyar nyugdíjas, annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban vagy Ausztráliában nem tudnak mit kezdeni a magyar állam által kiállított utalvánnyal.




 

Összesen nagyjából 2,6 millió ember kapott a 9000 forint értékű utalványból.

(Átlátszó.hu / Index.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top