Politika

Letelepedési kötvény: a „jó bevándorlók” pénzt hoznak az offshore-konyhára

Ellenzek.net

Vannak olyan bevándorlók, akiket szeret a Fidesz: ők azok, akik nem maradnak az országban, de finanszírozzák a költségvetést, és sokat tejelnek a húsosfazék közelében elhelyezkedő offshore vállalatoknak.
 

2012 végén pattant ki Rogán Antal fejéből az ötlet, hogy a kötvénypiacon meg kellene jelenni a letelepedési kötvényekkel. A törvényt egy Fidesz-közeli ügyvéd irodája szövegezte meg, mely azóta részt vehet az adminisztratív lebonyolítás intézésében is, busás haszonért: a Figyelő információi szerint ügyletenként 5000 euróért.

A világ különböző országaiban lévő kereskedelmi lehetőségeket kartellszerűen kiosztotta a Rogán vezette gazdasági bizottság. A letelepedési kötvényt árusító cégekkel az Átlátszó is több cikkben foglalkozott. Volt olyan cég, amely más területre tévedt, a törvény szerint azonban egy országban csak egy cég forgalmazhatja a kötvényt, ezért ennek is szerepe lehet abban, hogy a bizottság időlegesen felfüggesztette az engedélyét.
 

A cégek javarészét offshore adóparadicsomokba jegyezték be, ugyanakkor a magyar alaptörvény érdekében a tulajdonviszonyokról nyilatkozni kell.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top