Politika

Az év választási csalását akarják eltitkolni, még a parlamentben is hazudnak miatta

Népszava fotó/Vajda József

Nemrégen írtunk róla mi is, hogy az egri polgármesteri hivatalban január végén a fidesz választási csalásainak az eddigi, legkomolyabb bizonyítékait találták meg. Az iratok majdnem hat éve lapultak a szekrényben, ugyanis azok a 2014-es országgyűlési választáson készültek. A most napvilágot látott iratokból egyértelműen kiderül, hogy 2014-ben, az országgyűlési választások előtt Egerben a Fidesz képviselőjelöltje,
NYITRAI ZSOLT ÉRDEKÉBEN TÖRVÉNYTELEN MÓDSZEREKKEL LISTÁKAT KÉSZÍTETTEK A VÁROS VÁLASZTÓPOLGÁRAIRÓL,

azok személyes adataival, lakcímeivel, valamint a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal.

 
Az ügy igen kellemetlenül érintheti a Fideszt, mert minden fórumon próbálják eltussolni az ügyet. Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez az ügyben. Az öt kérdés így szólt:

– Miért voltak Nyitrai Zsolt 2014-es választási ajánlóíveinek fénymásolt példányai a 2019-ig fideszes vezetés alatt álló egri városházán?
– Eddig is nyilvánvaló volt, hogy a választók listázása bevett gyakorlat a Fidesznél, a rendőrség eddig miért nem tett semmi érdemlegeset, hogy feltárja ezen ügyeket?
– Milyen következményei lesznek annak, ha bizonyításra kerül a személyes adatokkal való visszaélés és választási csalás bűntette?
– Várható-e a jelenlegi fideszes egri önkormányzati képviselők lemondása és mandátumuk visszaadása?
– Meddig akarják áltatni az ország közvéleményét azzal, hogy az egri példa nem általános, hanem csak egy elszigetelt fideszes eljárás?

 

Pintér Sándor belügyminiszter nevében Kontrát Károly belügyi államtitkár február 14-én egyetlen mondattal válaszolt:

“A TÁRGYI ÜGYBEN A RENDŐRSÉG NYOMOZÓ SZERVEIHEZ NEM ÉRKEZETT FELJELENTÉS.”

 

Fideszesektől már megszoktuk, hogy hazudnak, dehogy ennyire nyíltan próbálják meg letagadni a teljesen nyilvánvaló tényeket, az még tőlük is szokatlan. Az igazság ugyanis az, hogy az egri önkormányzat képviseletében Mirkóczki Ádám polgármester február 4-én személyes adattal visszaélés vétségének, valamint a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény bűntettének alapos gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.
 

Ezen kívül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságához is bejelentették az ügyet, ám a hatóság azóta sem reagált semmit. Mindez azt mutatja, hogy a Fidesz számára igen kínos ügyről van szó, melyet minden fórumon a szőnyeg alá próbál söpörni.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top