Politika

Négy százalékos nyugdíjemelést követel a DK, januártól visszamenőlegesen (+videó)

nyugatifeny.hu

Kiszámolták: legkevesebb ennyi járna.
A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy az idei költségvetésben elfogadott 2,8 százalék helyett összességében

4 százalékkal

emeljék meg a nyugdíjakat. Az emelést visszamenőlegesen, január 1-től kellene kifizetni.

 

A legnagyobb ellenzéki párt gazdasági szakértője, Dávid Ferenc indoklásként azt mondta: tavaly 4,7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.
 

Dávid Ferenc hangsúlyozta, hogy ezen belül az idényáras termékek 10,8, a cukor 8,4, az élelmiszerek pedig 6,9 százalékkal drágultak.

 

A kormány tétlenségének eredménye, hogy egyetlen év alatt 28 ezerrel nőtt a relatív szegénységben élő nyugdíjasok száma – húzta alá Dávid.

 

A szakértő úgy fogalmazott: a DK indítványa nem reformértékű lépés, de legalább valamilyen módon kompenzálja az inflációt.

 

Dávid Ferenc azt is hangsúlyozta, hogy a nyugdíjas-társadalomnak nincsenek tartalékai.

“Ezért is erkölcstelen, hogy a parlament csak novemberben szokta kiigazítani a nyugdíjasok inflációból fakadó veszteségeit.”

– tette hozzá.

 
Emlékeztetett arra is, hogy nemcsak a DK, de a Magyar Szakszervezeti Szövetség nyugdíjas tagozata is négyszázalékos, visszamenőleges nyugdíjemelést javasol.

 

Hozzátette: hosszú távú megoldást az adhat, ha visszanyúlnak a 2010. előtti vegyes indexálású nyugdíjszámítási módszerhez, amikor nem csak az inflációt, de a bérek változását is figyelembe vették a nyugdíjemelés kiszámításakor.

 

Videó:

A nyugdíjemelésért törvényjavaslatot nyújtunk be!

Azonnali nyugdíjemelésre van szükség!A kormány tétlenségének eredménye, hogy egyetlen év alatt 28 ezerrel nőtt a relatív szegénységben élő nyugdíjasok száma. Törvényjavaslatot nyújtunk be a nyugdíjak emeléséért! Oszd meg Dávid Ferenc sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. február 19., szerda

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top