Politika

Mese nincs! Az ellenzéknek egy fegyvere maradt. Ki kell vonulnia…

Ellenzek.net

Kétmillió forintra büntette Kövér László Hadházy Ákost, miután a független képviselő „Stop propaganda” feliratú táblát lógatott a házelnök mögé hétfőn, a parlament tavaszi ülésszakának első napján.




 

Hadházy az akció előtt a tavaly év végén elfogadott „szájzártörvényre” utalva azt írta Facebook-oldalán:

„A magát Istennek képzelő Fidesz az októberi akcióm után ismét durván szigorította a játékszabályokat, az országgyűlési képviselők durva jogfosztását eredményező törvénymódosításokat fogadott el. Kövér László azt akarja, hogy az ellenzéki képviselők a kormány legpiszkosabb hazugságait és hergeléseit, alázásait is csendben, hátratett kézzel, jólfésült szónoklatokkal viseljük el a parlamenti padsorokban. Én ezt nem tudom elfogadni és hiszem, hogy az eddiginél még kevesebb értelme van bent maradni.”

 




Az ellenzéki képviselők akcióit durvábban szankcionáló törvény növeli azokat a büntetéseket, amelyek kiszabhatók egy-egy képviselőre, és lehetővé teszi, hogy Kövér saját jogkörben hosszú hónapokra kitiltson képviselőket az ülésteremből.

 

Az ellenzék szerint Kövér képviselőket sújtó büntetései rendkívül aggályosak, ugyanis a szabályozás értelmében oly mértékben korlátozhatják a képviselők jogkörét, hogy az akadályozhatja őket munkájuk elvégzésében. Szintén aggályos, hogy lehetőség nyílik a szavazati jog elvételére, valamint hogy a szavazati jogot átruházhatják a képviselők.




 

Hadházy a legfrissebb, kétmillió forintos büntetésével kapcsolatban ma sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, nem fog fellebbezni, az ellenzéknek viszont érdemes lenne elgondolkodnia a parlamenti munka értelméről.

A képviselő szerint csak a minimális és legszükségesebb megszólalásokra szabad csak bemenniük az ellenzéki képviselőknek a parlamentbe. Azt is elmondta, a magyar emberekhez fog fordulni segítségért, hogy ki tudja fizetni a büntetést, de tisztában van azzal is, ez nem egy járható út hosszú távon, hiszen Kövér a magyar emberek adóforintjaiból bünteti a képviselőket, akik így duplán fizetnek.

 

Hadházy szerint három lehetősége maradt az ellenzéknek:

  • részlegesen vagy teljesen kivonulni a parlamentből,
  • olyan tiltakozásokba kezdeni, amiért Kövér horribilis büntetések kiszabásával fogja őket büntetni,
  • a jelenlegi játékszabályok elfogadása, és csendben úgy viselkedni, mintha minden rendben lenne.

 

A képviselő figyelmeztetett:

„Nem milliárdosok és nem Kövér László fizet minket, minket a magyar adófizetők fizetnek, és Kövér László ezt a pénzt venné el.”

 




A parlamenti szónoklatok folytatásának szerinte semmi értelme, hiszen Kövér azonnal kikapcsolja a mikrofonokat, ha valami nem tetszik neki, más módon pedig nem mondhatják el a véleményüket az ellenzéki képviselők.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top