Politika

Bayer Zsolt börtönbe záratná a feleségéről kínos információkat közlő újságírót

nyugatifeny.hu

Orbán haverja nagyon ideges lett egy tényfeltáró cikk miatt.
“Jobb helyeken ezért ezeket a gazembereket börtönbe zárnák. Világos?”

– ezzel zárta a Magyar Nemzetben megjelent írását (hörgését) Bayer Zsolt, a Fidesz alapító tagja.

 
Az egyik ember, akinek szerinte rács mögött lenne a helye, nem más, mint Élő Anita, a valasz.hu újságírója.

 

(A sors iróniája, hogy Élő Anita több mint egy évtizeden keresztül a Fidesz propagandistája volt az akkor még létező Heti Válasz hetilapnál, de Simicska Lajos emlékezetes fordulata után ő is ellenzéki lett).

 

Élő Anita és Lévai Anikó / fotó: MTI

Bayer azért küldené börtönbe Élő Anitát, mert az szerinte rágalmazó cikket írt a feleségéről, Bayerné dr. Matusovits Andreáról, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) vezetőjéről.
 

Élő a valasz.hu-n megjelent cikksorozatában azt írta, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat versenyeztetés nélkül kötött szerződést két céggel a vérplazma eladásáról, a kiírást és a szerződést pedig az OVSZ az újság adatigénylése ellenére sem adta ki.

 

A portál szerint a Vascular Plazma Kft. nyerte az OVSZ előző vérplazmatenderét, vagyis egy olyan cég, amelynek akkori tulajdonosai ugyanúgy a szegedi orvosi karon végeztek, mint az akkor az OVSZ főigazgató-helyetteseként dolgozó Bayerné.

 

A másik nyertes egy multinacionális cég, az Octapharma volt. Ez a tender 2019 nyarán lejárt, a szolgálat viszont nem írt ki új tendert, hanem 2022 nyaráig szerződést kötött ezzel a két céggel.

 

Ekkor már Bayerné dr. Matusovits Andrea volt a vérellátó főigazgatója.

A Vascular Plazmát pedig időközben megvette egy japán cég. A Válasz cikke azt is írja, hogy az OVSZ a világpiaci ár alatt árulja a vérplazmát.
 

Bayer Zsolt és felesége, Matusovits Andrea (fotó: 444.hu)

Bayer Zsolt szerint a valasz.hu „nem kevesebbel, mint szervkereskedelemmel és korrupcióval” vádolta meg a feleségét, annál az oknál fogva, mert hogy az ő felesége.

 

“Éppen ezért a férj kötelességén túl is kötelező, hogy reagáljak erre a gazemberségre.”

– fogalmaz.

 

Bayer “aljas és végtelenül ostoba újságírónak” nevezi cikkében Élőt, aki szerinte gyanús, hogy megbízásból cselekszik.

 

A publicista összeesküvést sejt, ugyanis az újságírón kívül elég sokan adtak be az elmúlt időben közérdekű adatigénylést az OVSZ-nek, például Hadházy Ákos független képviselő, aki „lassan az OVSZ-ben fog aludni, lyukas zokniban, mint a tévészékházban”.

 

Bayer ezután hosszasan kifejti, hogy Élő állításai szerinte miért nem igazak.

 
A publicista szerint a Válasz bűne túlmutat a rágalmazáson:

„becstelen és felelőtlen gazemberek pőre politikai és üzleti okokból megpróbálnak hangulatot kelteni a vérellátó és annak vezetője ellen. Veszélyeztetve ezzel a hazai gyógyszer- és vérellátást.”

 

Ez Bayer szerint egyszerűen bűncselekmény, amiért Élőnek börtönben lenne a helye.

(Index nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top