Politika

Elszálltak az árak és a forint, Matolcsyék szerint nincs itt semmi látnivaló!

Ellenzek.net

Két sokk egy hétre kicsit sok. Előbb a forint árfolyama állított be újabb mélységi rekordot az euróval szemben, majd a januári inflációs adat volt meghökkentően magas. A jegybank szerint mindez csak átmeneti jelenség.




Elkapta a koronavírust a forint – némi keserű iróniával így összegezhető, hogy a múlt héten egy ideig 340 forintot kellett adni egy euróért. A zloty, a cseh korona vagy a román lej sokkal ellenállóbbnak bizonyult. Ugyanakkor azt közölte a KSH, hogy januárban a fogyasztói árak 4,7 százalékkal haladták meg az előző évit. Utóbbi kettős rekord: többesztendős hazai és aktuális európai csúcs. Mert bár decemberről januárra a szomszédos országokban is élénkült az infláció – kivéve a korábbi listavezető Romániát –, a magyar adat kiugróan rossz.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top