Politika

Újabb botrányos lépés – Matolcsy György kizárta az ellenzéki képviselőket a jegybankból

Pestibulvar.hu

A Párbeszéd Magyarország két képviselője, Mellár Tamás és Tordai Bence, időpontot kértek Matolcsy Györgytől, hogy tájékoztatást kapjanak az inflációról, valamint a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájáról.




A KÉT ELLENZÉKI KÉPVISELŐ MÉG FEBRUÁR 7-ÉN LEVÉLBEN KERESTE A A JEGYBANKELNÖKÖT, AZONBAN A VÁLASZRA EGÉSZEN FEBRUÁR 20-IG VÁRNIUK KELLETT

– közölte a hvg.hu.

 

Matolcsy a válaszlevélben elismerte, hogy “az állami szervek kötelesek a képviselőket a megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni, ennek megfelelően a képviselő valamennyi közigazgatási szerv, közintézet és közintézmény vezetőjétől előzetesen egyeztetett módon tájékoztatást kérhet”.

A jegybankelnök a levél folytatásában azonban arra is kitért: a törvény azt is kimondja, hogy ez a jogosultság az érintett szerv működésére vonatkozó előírásokat figyelembe kell hogy vegye, valamint a rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelme nélkül gyakorolható.

MATOLCSY VÉGÜL ERRE A KITÉTELRE HIVATKOZVA ARRA KÉRTE A KÉT KÉPVISELŐT, HOGY A SZEMÉLYES LÁTOGATÁS HELYETT, INKÁBB CSAK LEVÉLBEN TEGYÉK FEL KÉRDÉSEIKET.

 




A Párbeszéd a Facebook oldalán fejezte ki értetlenségét, azt írták, hogy nem igazán tudják megérteni, hogy néhány dokumentum elolvasása, valamint a főosztályvezetőkkel lefolytatott nagyjából félórás beszélgetés, milyen sérelmet okozna a Magyar Nemzeti Bank rendeltetésszerű működésében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top