Politika

Háborús uszításba kezdett Orbán, példátlan válság jöhet

Pestibulvar.hu

Megtörtént, amire Orbán Viktor évek óta várt, megkezdődött az újabb menekültválság, miután Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtökön megnyitotta Törökország határait az országban állomásozó szír menekültek előtt Európa felé. A legújabb hírek már arról szóltak, hogy Erdogan pofátlan módon olyannyira nyomást akar helyezni az EU-ra, hogy őt támogassák az Oroszországgal szembeni konfliktusában, ami a napokban alakult ki Szíriában, hogy




A MENEKÜLTEKET SZERVEZETTEN MÉG A HATÁRRA IS SZÁLLÍTTATTA KÜLÖN BUSZOKBAN, HOGY LEHETŐLEG MINÉL TÖBBEN INDULJANAK MEG NYUGAT-EURÓPA FELÉ.

 

Több sem kellett a bajkeverő fasiszta Orbán Viktornak, jól összecsapta a tenyerét, és tegnap telefonon beszélt is illiberális haverjával. Erdogan azt hazudta állítólag Orbánnak, hogy szegény törökökön óriási a nyomás, ezért “a továbbiakban már nem tudják visszatartani az Európába vándorlókat”. Arról a híradások szerint nem beszélt, hogy miért pont most változott a helyzet, eddig vajon miért voltak elegendők az uniós eurómilliárdok, hogy féken tartsa őket.

 

Orbán a beszélgetés után péntek délután összehívta a “biztonsági kabinetjének” ülését, hogy úgy tűnjön, mintha ő legalábbis az amerikai elnök lenne, és Magyarországon szükség volna ilyen kabinetre. Az ülésen áttekintették a hazai biztonsági szolgálatok jelentéseit, majd eldöntötték, hogy megerősítik a magyar határok védelmét, és fokozott figyelmet fordítanak a balkáni migrációs útvonalon zajló történésekre.

 




Aztán állítólag még egy levelet is írt Erdogannak – hogy minek, miután telefonon már egyeztettek, az rejtély -, amiben kifejezte részvétét a török fegyveres erőket Szíriában ért támadás áldozatai miatt.

„BIZTOSÍTOM ÖNT, HOGY TÖRÖKORSZÁG NATO-SZÖVETSÉGESKÉNT ÉS ELKÖTELEZETT PARTNERKÉNT SZÁMÍTHAT MAGYARORSZÁGRA”

– nyalt be tövig Erdogannak Orbán. Kijelentése valószínűleg nem alaptalan, a magyar miniszterelnök már eddig is mindent megpróbált megtenni azért, hogy újabb menekültválságot provokáljon ki a Közel-Keleten, nem kétséges, hogy a mostani helyzetet is aljas háborús propagandára fogja felhasználni, hogy még inkább megszilárdíthassa a hatalmát idehaza. Egy biztos, az újabb konfliktussal nagyot nyert Orbán, újra lehet riogatni a bevándorlókkal meg a terroristákkal. Most tényleg van miért ünnepelnie, csak reménykedhetünk, hogy nem tart ki sokáig a szerencséje.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top