Politika

Vesztésre áll a Fidesz – Erőtlenül próbálják hárítani az EU pofonjait

Pestibulvar.hu

Mint arról tegnap beszámoltunkaz Európai Bizottságnak adott igazat csütörtök reggel az EU Bíróságának főtanácsnoka, a magyar felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, az úgynevezett Lex CEU miatt indított keresetben.




 

Az ügyben a magyar kormány is véleményt alkotott, melyet a kormányközeli Magyar Nemzet hozott le. Eszerint a Fidesz álláspontja az, hogy

“A FELSŐOKTATÁSI TÖRVÉNY NEM SZORUL MÓDOSÍTÁSRA, ANNAK A KÜLFÖLDI DIPLOMÁKAT IS KIADÓ INTÉZMÉNYEK KÖZÜL CSAK A SOROS GYÖRGY ÁLTAL ALAPÍTOTT CEU NEM TUDOTT MEGFELELNI”.

 

“Továbbra is kitartunk amellett, hogy a felsőoktatási törvény jó, senkit sem diszkriminál – reagált Hollik István arra, hogy az Európai Unió Bírósága (EUB) tegnap közölte a főtanácsnoki indítványt, miszerint sérti a közösségi jogot a magyar felsőoktatási törvény 2017. áprilisi módosítása, közismertebb nevén a lex CEU”

Az EU Bíróságának főtanácsnoka, Juliane Kokott szerint a törvény nem egyeztethető össze az uniós joggal és a kereskedelmi világszervezet jogával, emellett aránytalanul korlátozza az oktatási intézmények alapításának és működésének, valamint a tudománynak a szabadságát.




EZ ALAPJÁN PEDIG ELÉGGÉ ÚGY NÉZ KI, HOGY A MAGYAR KORMÁNY VESZÍTENI FOG A LEX CEU ÜGYÉBEN,

bár a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a “Közép-európai Egyetem (CEU) továbbra is működik Budapesten, jelenleg is ad ki diplomákat és hirdet felvételt”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top