Politika

Fontos bejelentés: a fővárosi önkormányzati lakások jelentős részéből védett lakás lesz, a családon belüli erőszak áldozatainak

Pestibulvar.hu

K fővárosi önkormányzat lakásainak jelentős részét védett lakásként használják fel a családon belüli erőszak áldozatainak, csatlakozva ezzel Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester kezdeményezéséhez – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a Hősök terén azon a tüntetésen, amelyet a 111. nőnap alkalmából a nők jogaiért és az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáért, valamint a párkapcsolati erőszak ellen rendeztek. Az esemény fővédnöke Karácsony Gergely volt.




 

Chilei nők és szimpatizánsok tüntetnek Budapesten, a Hősök terén 2020. március 8-án

 

24.hu tudósításából kiderül, hogy

a szervezők felkérték Varga Judit igazságügyi minisztert is, hogy szólaljon fel, de a tárcavezető hivatalos elfoglaltságaira hivatkozva visszautasította a felkérést.

 




Karácsony beszélt arról, is hogy a férfiaknak is jobb egy olyan világban, ahol jobb a nőknek. Kiemelte, hogy a főváros vezetésében két „klassz nő is segíti” a munkáját helyettesként, hatból három fővárosi cég élére pedig nőt neveztek ki. „De nem az számított, melyik nemhez tartoztak. Egyszerűen jobbak voltak” – tette hozzá. Fontosnak tartotta elmondani, hogy egy másodpercig sem szabad eltűrni a nők elleni erőszakot, és

elfogadhatatlan a félrenézés, ami jellemző a magyar politikában.

 

Mint a szervezők közölték, az idei nőnapnak arról kellene szólnia, amiről a legelsőnek: a nők jogairól. „Ezúttal arról a jogukról, hogy ne haljon meg hetente legalább az egyikük a kapcsolati erőszak áldozataként, hogy ne legyen köztünk kétszázezer bántalmazott, hogy ne minden ötödikünk tapasztalja meg a kapcsolati erőszakot élete során”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top