Politika

Kamara: Nincs elég és megfelelő védőfelszerelés az orvosoknak!

nyugatifeny.hu

Villámgyorsan nagy baj lehet.
Sajtótájékoztatót tartott szerdán Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Kincses köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, akik

“életük kockáztatásával állnak helyt a koronavírus-helyzet idején”.

 

Hozzátette azonban: az orvosoknak és nővéreknek nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű védőfelszerelés.

 

Az egészségügy ebben a kiélezett helyzetben is teszi a dolgát, de ugyanezt várják el a kormánytól: megfelelő védőeszközöket nyújtson a egészségügy dolgozóknak, maszkból többet, mert az kevés – mondta Kincses.

 
Lénárd Rita alelnök hangsúlyozta, az orvosok korfája magas, 60 évnél idősebb, ezért ők veszélyeztetettebbek.

 

A védőeszközök száma a háziorvosoknál és a kórházi dolgozóknál is elégtelen, maszk sincsen elég, legalábbis erről kaptak visszajelzéseket több helyről. Ezt jelezték már az Operatív Törzsnek is.

 

Hozzátették, a védőfelszerelésekből az egész világon hiány van, de a Kamara kéri a kormányt, hogy próbáljon hatékonyabban beszerezni, és ne a háziorvosokra hagyja ezt a feladatot.

 

Eddig is nehéz volt az egészségügyi dolgozók helyzete, a koronavírus miatt most még nehezebb – hangzott ez a sajtótájékoztatón.

 

Lénárd Rita úgy fogalmazott,

bizonytalan volt eddig is a betegellátás, most pedig az a helyzet, hogy idős, veszélyeztetett kollégákat kevés védőeszközzel, méltatlan fizetésért, rengeteg túlórával küldünk a frontvonalba.

 
Svéd Tamás kamarai titkár a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy ha nem sikerül a járványt lelassítani, akkor a problémát nem a műszerek, hanem az egészségügyi dolgozók száma okozza majd.

 

Az ápolók, aneszteziológusok körében jelent ez igazán problémát, ezeken a szakterületeken óriási a külföld elszívó ereje.

 

Már eddig is erőn felül teljesítettek az egészségügyi dolgozók. Ha ennél is nagyobb lesz a leterheltség, nem biztos, hogy helyt tud állni a megfogyatkozott személyzet – tette hozzá.

(24.hu nyomán) |  forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top