Belföld

El vannak keseredve a dolgozók, akik védőfelszerelés nélkül ápoltak napokig egy koronavírusos beteget a János Kórházban

168ora.hu

Napokig ápolhattak úgy egy koronavírusos beteget a János Kórházban, hogy az ápolók nem kaptak védőfelszerelést – írja a 444 belső forrásokra hivatkozva.
 

Egy beteg múlt szombat este jelentkezett, amikor már napok óta lázas volt. Mentőt küldtek érte, és bevitték a Szent László kórház koronacentrumába, ahol hosszabb időt töltött egy váróban iráni állampolgárságú betegekkel. A kórházban a protokoll alapján úgy ítélték meg, hogy valószínűleg nem koronavírusos, mert nem volt külföldön, és nem került kapcsolatba gyaníthatóan koronavírusos személyekkel, de tesztet nem végeztek rajta. A lakhelye szerint területileg illetékes János Kórházba küldték, ahol

a kórház dolgozói szombat éjszakától csütörtök reggelig ápolták megfelelő maszkok és védőruházat nélkül.

 

A Szent László Kórház szerdán egy darab tesztet küldött a János Kórháznak, ami alapján másnapra kiderült, hogy a beteg koronavírusos. Ezután szállították vissza a Szent Lászlóba.

 

Az érintett kórházi dolgozók most meglehetősen aggódnak és el vannak keseredve.

A beteggel szombat éjféltől csütörtök reggelig kapcsolatba került mintegy 10-15 ápoló és orvos semmilyen értesítést nem kapott azóta, sem saját intézményüktől, sem más hatóságoktól, szervezetektől

– írja a 444.
 

Azt sem vizsgálták hivatalosan, hogy kik kerültek kapcsolatba a beteggel. Az ápolókon és orvosokon kívül takarítók, röntgenesek, ételszállítók, az épületben gyakorlatozó ápoló-tanulók is jártak az osztályon, de őket sem értesítette senki.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top