Politika

Orbánék elfogadták: 500 milliárd Ft-ra büntetik Magyarországot az EU-s támogatásokat övező korrupció miatt!

fuggetlennemzet.hu

Magyarország tudomásul vette, hogy megbüntetik az Európai Uniótól kapott támogatás szabálytalan, korrupció gyanúját felvető felhasználása miatt. Ez 500 milliárd forintjába, vagyis arányában a magyar gazdaság által egy év alatt előállított érték két százalékába kerülhet – írja a Reuters hírügynökség abban a jelentésében, amelyet többek közt a New York Times honlapja is átvett.
 

A részletek abból a dokumentumból derülnek ki, amelyet az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának (CONT) a hétfői ülésére készítettek, és amelyet az ülés után közzétettek a bizottság honlapján. A dokumentum szerint Magyarország elfogadta, hogy 10 százalékkal csökkentik azokat az EU-alapokat, amelyeket a bizottság szerint rosszul menedzseltek a 2014 és 2020 közötti költségvetési időszakban.

 

A Reuters emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor újra és újra összetűzésbe kerül az EU-val, valamint más tagországokkal nem csupán amiatt, amit a jogállamiság eróziójának tekintenek, hanem az EU-s alapok magyar felhasználása miatt is. Ehhez képest a 30 olyan EU-s támogatási program közül, amelyet az Európai Bizottságnak 2018-ban korrigálnia kellett, nyolc magyar program volt. A z Európai Bizottság tavaly a Magyarországot találta a leggyengébbnek az ilyen programok lebonyolítása és az ellenőrzési rendszer szempontjából.

 

Magyarország projektenként vitathatta volna az Európai Bizottság megállapításait, de ehelyett a pénzügyi korrekció 10 százalékos átalányát választotta. A Reuters szerint az Orbán- kormány nem kommentálta az értesülést. A hírügynökség megjegyzi: Jávor Benedek volt EP-képviseli azt írta blogjában, hogy a büntetés azt mutatja, Magyarországon a térséggel összevetve is tragikus a helyzet.

Forrás: 168 Óra
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top