Politika

Göncz Árpád forog a sírjában: Áder beletörölte a lábát a nemzetbe

Pestibulvar.hu

Miközben az ország hosszú évek óta a legnagyobb válságát éli, az államfő teljesen felszívódott.




 

Sok másik, korábban tiszteletteljes pozícióhoz hasonlóan az elmúlt tíz évben a Fidesznek a köztársasági elnök pozícióját is sikerült tragédiává züllesztenie. A két fideszes pártkatonának, a diplomatolvaj Schmitt Pálnak és a bajszos szar Áder Jánosnak köszönhetően kevés hivatal maradt mára Magyarországon, amihez ennél is kevesebb tisztelet kapcsolódna. Ez a két ember mindent megtett azért az elmúlt években, hogy az államfői posztot szitokszó tárgyává tegyék. Egy tisztességes polgári demokráciában az államfő a nemzet egységét képviseli, legitimitásának erejét abból meríti, hogy az emberek elhiszik róla, hogy pártok felett áll.

SCHMITT ÉS ÁDER EZZEL SZEMBEN ORBÁN VIKTOR KUTYÁI,

sosem hitte el róluk senki egy percig sem, hogy a köz javát szolgálnák, azt meg pláne nem, hogy ők képviselnék a nemzet egységét.




Maradva Ádernél, még az ő kétségkívül alacsony mércéjével mérve is sokkoló azonban az az alávaló, gerinctelen érzéketlenség, amivel a koronavírus-járványt kezeli. Nemcsak heteken keresztül egy árva szót sem szólt az emberekhez, ahogyan ezt amúgy minden normális ország köztársasági elnöke megtette,

DE GYAKORLATILAG TOTÁLISAN ELTŰNT A NYILVÁNOSSÁG ELŐL, MINTHA LEGALÁBBIS AZ AUGUSZTUSI PECÁZÓS NYARALÁSÁT TÖLTENÉ.

 

Mindezt úgy, hogy közben egészségügyi dolgozók tízezrei a saját egészségüket is kockára téve próbálnak mindent megtenni a járvány megállításáért. Március 15-én aztán hosszú hallgatás után végül megszólalt, Orbánék gyorsan összedobtak neki egy beszédet a nemzeti ünnepre, nehogy véletlenül teljesen kilógjon a lóláb, hogy az egész államfői poszt már évek óta csak egy üres díszlet. Áder itt is csak röviden beszélt a vírusról, kifejezte pár mondatban a sajnálkozását, hogy “fájó, hogy idén nem tudunk úgy ünnepelni, ahogy a szívünknek kedves volna”, de most azzal tesszük a legjobbat szerinte, ha otthon emlékezünk.

 




Ami kétségtelenül így van, de az azért mégiscsak érthetetlen, hogy miért csak hetek után halljuk ezeket a gondolatokat, mialatt minden normális országban az államfő a frontvonalban küzd a nemzetéért. Áder nemhogy frontvonalban nincs, de gyakorlatilag megszűnt létezni, nehogy elvegye a médiafigyelmet a gazdája, Orbán Viktor elől, aki most épp azt játssza, mintha nem egy kormány miniszterelnöke lenne, hanem az ország királya, aki egyszemélyben dönt mindenről. Ádernek el kell rejtőznie, nehogy konkurenciája legyen Orbánnak, akit most hirtelen életében először elkezdett a nemzet egysége érdekelni, persze azt sem az emberek miatt, hanem önös érdekből, hogy ő tűnjön a legfontosabb embernek.

HA GÖNCZ ÁRPÁD EZT MOST LÁTNÁ, BIZONYÁRA FOROGNA A SÍRJÁBAN.

 

Áder beszédét itt megtekintheti, akinek van hozzá gusztusa:

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top