Belföld

Londoni elemzők szerint a turizmus négyszer annyit veszíthet, mint a 2001-es terrortámadások után

civilhetes.net

Az új típusú koronavírus terjedése csaknem négyszer akkora forgalomkiesést okozhat a turizmusnak, mint a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadások – áll az egyik vezető londoni makrogazdasági elemzőház pénteken ismertetett tanulmányában.




 

A Centre for Economics and Business Research (CEBR) felidézte, hogy az idegenforgalom globális szinten 7,4 százalékkal esett vissza a 2001-es merényletek utáni két évben.

 

A ház közölte: modellszámításai azt mutatják, hogy a járvány miatt az idei második negyedévben a globális turistaforgalom valószínűleg 50 százalékkal, a turisztikai főszezon szempontjából kritikus harmadik negyedévben már kisebb mértékben, 30 százalékkal, a negyedik negyedévben 10 százalékkal csökken éves összevetésben.

 

A CEBR 2021 első negyedére jósolja a helyzet normalizálódását.
A cég számításai szerint mindez azt jelenti, hogy 2020 egészében 28 százalékkal eshet vissza a globális idegenforgalom, és ez 2500 milliárd dollár világgazdasági veszteséget okoz. (MTI)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top