Belföld

Volt olyan házi karanténra kötelezett, akit egy vendéglátóhelyen találtak meg a rendőrök

168ora.hu

Kiskunhalason épül fel a mobil konténerkórház – közölte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

 




Lakatos Tibor elmondta, hétfőn Kiskunhalason kezdődik meg a mobil konténerkórház felépítése, ez az esetleges kapaticáscsökkenés esetén bevonható a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.

 

Beszámolt arról is, hogy egy házi karanténra kötelezett embert a rendőri ellenőrzés egy vendéglátóhelyen talált. A rendőrök intézkedtek vele szemben. Aki megszegi a házi karantén szabályait, az szabálysértést követ el – tette hozzá.

 

Az idősek a legveszélyeztetettebb csoport

Az idősek ajárvány legveszélyeztetettebb társadalmi csoportja – hívta fel a figyelmet a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője a sajtótájékoztatón. Kovács Zoltán kiemelte: a nemzetközi statisztikából nyilvánvaló, hogy az idősek vannak leginkább kitéve a vírus közvetlen fenyegetésének, különösen akkor, ha más típusú betegségekkel is küzdenek.

 

Az államtitkár arra kérte a lakosságot, hogy idős hozzátartozóik és barátaik esetében különös elővigyázatossággal tartsák be az egyébként javasolt védekezési és megelőzési előírásokat.

 




Fontos az egyéni felelősség

A legtöbbet a koronavírus terjedése ellen „mi magunk, magánemberek tehetünk” – emelte ki az egyéni felelősség fontosságát Kovács Zoltán.

 

Kovács Zoltán hangsúlyozta: új típusú vírussal állunk szemben, a koronavírus más típusú felfogást kíván a magánemberek részéről is. Ezért minden magyar embertől azt kérik, hogy miközben segíti az egészségügyi és rendvédelmi szervek munkáját azzal, hogy betartja az operatív törzs javaslatai alapján hozott ajánlásokat, a saját életében is ugyanazt a felelősséget és elszántságot mutassa arra, hogy megakadályozza a vírus terjedését.

 

Hozzátette: az operatív törzs és az egészségügyi személyzet által megfogalmazott előírások, javaslatok azt szolgálják, hogy ne csak azt az embert, akire vonatkoznak, hanem a közvetlen családtagjait, hozzátartozóit, barátait, és egyúttal az egész magyar társadalmat a lehető legjobban megvédjék a vírus terjedésétől.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top