Politika

FRISS: Leállítják a kecskeméti Mercedes-gyárat is

nyugatifeny.hu

Csapás a gazdaságra.
A koronavírus-világjárvány miatt a Daimler-csoport úgy döntött, hogy első körben két hétre felfüggeszti európai egységeiben a termelést.

 

Az intézkedés a Daimler európai autó-, kisteherautó- és haszongépjármű-gyáraira is vonatkozik, és mint a cég közölte: még ezen a héten életbe lép.

 

Bár a közlemény konkrétan nem tér ki a kecskeméti üzemre, a hvg.hu úgy tudja a gyárban dolgozóktól, hogy itt is leállítják a gyártást. A cég későbbre ígért hivatalos tájékoztatást.

 

Indoklásul annyit közöltek még, hogy a globális ellátási láncok jelenleg nem képesek fenntartani a gyártáshoz elégséges szintet. Az intézkedések időtartama a fejleményektől függ.

 

A cég kiemelte: a járvány Daimlerre gyakorolt ​​gazdasági hatásainak mértékét egyelőre nem lehet meghatározni.

 
Az európai autógyárak és motorgyártó részlegek egymás után állnak le: mint arról beszámoltunk, a mai napon a győri Audi is bejelentette a leállást, nem sokkal később pedig a motorokat előállító szentgotthárdi Opel-gyár is időleges bezárásáról döntött.

 

A gyártók hangsúlyozták, hogy nemcsak a közvetlen járványveszély, hanem az autókereskedelem és a beszállítói láncok összeomlása miatt van szükség az intézkedésre.

 

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban a cég legutóbbi tájékoztatása szerint 4400-an dolgoznak.

 

(hvg.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top