Politika

Karácsony: nem elégségesek az eddig meghozott korlátozó intézkedések

lllusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán




Karácsony Gergely főpolgármester szerint nem elégségesek a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozó intézkedések.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közzétett hétfői videóban arról beszélt: a koronavírus elleni védekezésért felelős fővárosi operatív törzs nap mint nap meghozza a szükséges intézkedéseket, amelyek ahhoz kellenek, hogy a város tovább tudjon működni.

 

Ugyanakkor véleménye szerint

az eddig meghozott korlátozó intézkedések sajnos még nem elégségesek.

Ha megnézzük Ausztria, Szlovákia, Csehország és más országok gyakorlatát, akkor azt látjuk, hogy ők sokkal bátrabb lépéseket is megléptek már

– fogalmazott.




 

Ezért – fűzte hozzá – kérte a kormányt, hogy az önkormányzatok kaphassanak felhatalmazást, hogy korlátozzák a nem alapvető szükségleteket kielégítő üzlethelyiségek nyitva tartását.

 

Karácsony Gergely a videóban azt kérte az emberektől, hogy aki teheti, maradjon otthon, akinek pedig el kell hagynia az otthonát, az minden lehetséges alkalommal mosson kezet.

 

Felhívta a figyelmet az idősek védelmére. Arra kérte a lakosságot, hogy telefonon tartsák a kapcsolatot idős rokonaikkal, barátaikkal. Javasolta továbbá, hogy menjenek el az idősek helyett vásárolni, váltsák ki a gyógyszereiket, de úgy segítsenek, hogy kerüljék a személyes kontaktust.

 

Karácsony Gergely hangsúlyozta: a fővárosi önkormányzat, a kormány és a kerületek közösen mindent megtesznek azért, hogy a járvány terjedését megfékezzék, de olyan hetek, hónapok jönnek, amikor nemcsak a politikusok, hanem minden budapesti polgár döntései is emberéleteket menthetnek meg.

 

A főpolgármester kitért arra: a koronavírus “itt van már velünk a városban”, és a legfontosabb dolog, amit tenni lehet ellene, hogy “időt nyerünk”, hogy a

vírus okozta megbetegedések ne egyszerre szakadjanak rá a magyar egészségügyi ellátórendszerre.

Ha ez bekövetkezik – miként  Olaszországban történt -, akkor félő, hogy a rendszer össze fog omlani alatta

– tette hozzá.




 

Vigyázzunk egymásra!

A koronavírus terjedésének megfékezésére csak akkor van esélyünk, ha komolyan vesszük az előírásokat, és a mainál is szigorúbb intézkedések születnek Magyarországon.A Fővárosi Önkormányzat minden szükséges lépést megtett és kész további korlátozó intézkedések meghozatalára. Minden budapestit kérünk, hogy legyen partner a küzdelemben, hiszen közös döntéseinkkel ma életeket menthetünk meg! Vigyázzunk egymásra és fogjunk össze! #maradjotthon #vigyázzunkegymásra

Közzétette: Budapest Városháza – 2020. március 16., hétfő

 

(MTI) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top