Belföld

Újabb csapás a gazdaságnak: leáll az Audi, az Opel, a Mercedes, a Toyota, a BMW és a Suzuki-gyár is

Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila

A koronavírus járvány terjedésének növekvő kockázata miatt munkatársaink egészségének és biztonságának védelme érdekében a Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig az esztergomi gyártás leállítása mellett döntött – tudatta a cég közleményben. A Magyar Suzuki Zrt. folyamatosan elemzi, és értékeli a helyzetet, illetve minden további változásról haladéktalanul tájékoztatja az érintetteket. Egyúttal reményüket fejezik ki, hogy a vállalat




a lehető leghamarabb visszaállhasson a korábban megszokott működésre.

 

A Suzuki döntése legalább 3200 dolgozót érint.

 

BMW is bejelentette, hogy a koronavírus miatt felfüggeszti a termelést Európában. Oliver Zipse, a német vállalat igazgatótanácsának elnöke müncheni tájékoztatóján arról beszélt, hogy sok autókereskedő már bezárt Európában, a BMW pedig az értékesítési előrejelzésekhez igazítja a termelést. Így szerdától leállítják a gyártást az európai üzemekben és a dél-afrikai Rosslynban, várhatóan egy hónapra, április 19-ig.

 

Toyota is hasonlóképp döntött, de ott határozatlan időre függesztik fel a termelést. Cseh, török, lengyel, francia és brit gyárakat állítanak le.




 

Ugyancsak tegnap jelentette be leállását az Audi, ahogyan legalább két hétig nem termel a szentgotthárdi Opel-gyár, és bezár a kecskeméti Mercedes is. A Daimler-csoport azt közölte, hogy egyelőre két hétre megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén, illetve a munkát egyes adminisztratív területeken.

 

„”Ez a döntés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárat is érinti, amely legkésőbb hétfőtől, előre láthatólag két hétre megszakítja a munkát. Azon munkavállalóink, akiknek munkaköre ezt lehetővé teszi, hétfő óta home office-ban dolgoznak. Azon kollégák, akiknél az otthoni munkavégzés nem megoldható, viszont a gyermekük felügyelete miatt mégis otthon kell maradniuk, erre a hétre szabadságot vehettek igénybe. A termelés megszakítása idejére munkatársainknál egyrészt a kollektív szerződésnek megfelelően bevezetett munkaidőkeretet alkalmazzuk, illetve ezen időszak egy részében számukra kollektív szabadságot rendelünk el. Így biztosítjuk ebben az időszakban is a kecskeméti gyár munkatársainak fizetését” – írja közleményében a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top