Belföld

Víruspánik: fegyvervásárlásba kezdtek a magyarok, fosztogatástól tartanak

Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila

Nemcsak az élelmiszereket, de az engedély nélkül tartható önvédelmi gáz- és riasztófegyvereket is villámgyorsan felvásárolták az emberek a koronavírus okozta pánik hatására az elmúlt héten – írja az Index a Kaliber magazin főszerkesztőjének tájékoztatása alapján.




 

„A saját három fegyverboltunkban a lefelezett nyitvatartás ellenére

elmebeteg a forgalom mértéke,

és a kereskedő ismerősöktől is tudom, hogy máshol is hasonló a helyzet, vidéken pedig már szinte minden elfogyott” – mondta Vass Gábor főszerkesztő.

 

„A gyártóknál sincs szinte már semmi, a nagykereskedők kifogytak, és több márka importőreként pedig látjuk, hogy a határzárak és a légiforgalom megszűnte miatt nehéz az utánpótlás. Gáz- és riasztótöltényt mi is már csak fegyver vásárlásakor tudunk adni és csak korlátozott mennyiséget” – magyarázta Vass. Ha valamit éppen be tudnak szerezni, az percek alatt elfogy, és

naponta boltonként 20-30 telefon van, ami ilyen jellegű fegyvert keres.

 

Vass szerint a mostani fegyverfelvásárlási láz egyértelműen a víruspánik miatt van. „Az emberek, nők nem félnek éjszaka elmenni futni egyedül és fülhallgatóval bedugott füllel, bátran viszik haza készpénzben a milliós bevételt, de most valami láthatatlan, képzeletbeli zavargástól, fosztogatástól félve megrohanják a fegyverboltokat. Mindent megvesznek, amihez nem kell engedély és önvédelemre alkalmas” – mondta Vass.




 

Egy másik, fegyverekkel foglalkozó kereskedő név nélkül elmondta a portálnak, sokan használtan is vennének önvédelmi fegyvereket akár a bolti ár felett is.

 

A Fegyverellato.hu-t is azt mondta, bár kisebb bolt, de észrevehetően több gumilövedékes fegyver fogyott, mint az elmúlt néhány nap előtt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top