Külföld

Baj van: Amerikában sok fiatal koronavírusos is kórházi ellátásra szorul

nyugatifeny.hu

“A fertőzött felnőtteknél korosztálytól függetlenül olyan súlyossá válhat a betegség, hogy az kórházi ellátáshoz vagy halálhoz is vezethet” – áll a CDC jelentésében.




Az amerikai járványügyi központ (CDC) a február 12. és március 16. közötti időszakra vonatkozóan vizsgálta a Covid-19-es eseteket az Amerikai Egyesült Államokban.

 

A kórházba került 508 páciens

  • 38 százaléka 20-54 év közötti,
  • 17 százalékuk 55-64 éves,
  • 36 százalék a 65-84 éves korcsoportba tartozik és
  • 9 százalékuk 85 év feletti.

 

A jelentés szerint a páciensek 53 százaléka az intenzív betegellátó osztályra került.

 

A halálesetek 80 százaléka a 65 év felettiek körében történt, és a betegség legsúlyosabb tünetei a 85 év felettieknél jelentkeznek a legmagasabb arányban.




 

Azonban az előzetes adatokból az is kiderült, hogy a fertőzött felnőtteknél korosztálytól függetlenül olyan súlyossá válhat a betegség, hogy az kórházi ellátáshoz – beleértve az intenzív osztályon való kezelést -, vagy halálhoz is vezethet.

 

A jelentés szerint a vírus terjedésének lassítása, az egészségügyi rendszer és a különösen sebezhető idősebb felnőttek védelme érdekében minden korosztály számára ajánlott a társadalmi távolságtartás.

 

A Johns Hopkins Egyetem pénteki adatai szerint 14 250 koronavírusos eset volt az Egyesült Államokban, a halálesetek száma 205 volt, 121-en gyógyultak fel.

(MTI) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top