Politika

Miközben mindenki a koronavírusra figyel, Orbán épp készül megpuccsolni a parlamentet

Pestibulvar.hu

Az elmúlt 10 év talán legsúlyosabb törvényét készül elfogadni hétfőn a parlament. A koronavírus-vészhelyzetre való tekintettel a parlament alkotmányozó erővel bíró fideszes része lényegében




KORLÁTLAN HATALOMMAL KÉSZÜL FELRUHÁZNI ORBÁN VIKTORT A VÉSZHELYZET IDEJÉRE.

 

A helyzetet súlyosbítja, hogy a vészhelyzet végének elrendeléséről is egyszemélyben Orbán dönthetne. Ezzel egy olyan helyzet állna elő, mint a harmincas évek náci Németországában, amikor is totális diktátorrá választották Adolf Hitlert. Ha ezt meglépik, Orbán Viktor marad az egyetlen, aki ellensúlyát képezhetné Orbán Viktornak. (Jelenleg az alaptörvény úgy szól, a veszélyhelyzetben hozott rendeletek tizenöt napra maradhatnak érvényben, a meghosszabbításukra csak az Országgyűlés adhat felhatalmazást. Ezentúl a veszélyhelyzetnek nem lenne határideje, vagyis bármeddig meghosszabbítható lenne.)

 

Hogy mennyire súlyos a helyzet, azt a törvénytervezet többi része is jelzi: a törvényre hivatkozva hatalmában állna Orbánnak a vészhelyzet alatt

  • betiltani az időközi választásokat,
  • betiltani az országos népszavazásokat,
  • a Btk. módosításával pedig akár három év börtönbüntetéssel sújtani azokat, akik “valótlant” mernek állítani a járványveszélyről.

 

Hogy pontosan mit takarna ez a “valótlan”, egyelőre nem világos, de nagyon úgy tűnik, hogy a kormány döntené el, mi számít annak. Ne felejtsük el, arról a kormányról beszélünk, amelyik évek óta összeesküvés-elméletekre, hazug vádaskodásokra építi a politikáját (lásd Soros-terv). Megtörténhet, hogy a vírus lesz az új Soros, ha bárki kritizálni meri később a vírus létezését (miután tegyük fel, már lecsengett, Orbán mégsem hajlandó feloldani a vészhelyzetet), az börtönbe kerülhetne. Nagy esély van rá, hogy Orbán a végtelenségig hosszabbítaná a vírusvészhelyzetet, gondoljunk csak arra, hogy 2015 óta folyamatosan megtette ezt a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kapcsán.




 

Bárki, aki megszavazza ezt a törvényt, hazaárulást követ el, az az utolsó szögre szavaz a harmadik Magyar Köztársaság koporsójában, életfogytiglani diktátorrá választja Orbán Viktort. Talán még ennél is aggasztóbb, hogy jelenleg, a járvány közepén, tiltakozni sem tudunk tömegesen a megszavazása ellen. Az egyetlen esélyünk a tiltakozásra, ha mindenkinek eljuttatjuk a hírt, hogy mire készül Orbán Viktor és fasiszta kormánya. Osszuk tovább! Ne hagyjuk!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top