Politika

A csehek rendeltek félmillió maszkot Indiából, erre Budapesten lefoglalták az egész szállítmányt

168ora.hu

A csehországi Morva-sziléziai kerület félmillió darab maszkot rendelt meg Indiából, hogy védekezzen a koronavírus ellen, de a szállítmány nem érkezett meg, mert azt Budapesten lefoglalták – írja a cseh Idnes.cz. nyomán az Index.




 

„Sajnos a szállító cég arról tájékoztatott, hogy Budapesten lefoglalták a maszkszállítmányt. Egyelőre diplomáciai megerősítést nem kaptam erről, de úgy látszik, elvesztettük a szállítmányt” – mondta Ivo Vondrák, a kerület kormányzója.

„Úgy érzem magamat, mint egy drogdíler, akit valahol a reptéren kapcsoltak le a cuccal, pedig már remélte, hogy hazaérkezik”

– érzékeltette a helyzetet a kormányzó.

 

Az Idnes két verziót közölt a lefoglalásról. Az egyik szerint egy magyar cég is részt vett a szállításban, és ezért foglalhatták le a vámosok az árut, a másik szerint az exportáló cégtől a magyarok is rendeltek nagy tételben maszkokat, de az nem érkezett meg, ezért tartoztatták fel a cseheknek szánt szállítmányt – írták.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top