Politika

FRISS: Hétpárti egyeztetést akar az ellenzék a felhatalmazási törvényről

nyugatifeny.hu

Nem akarnak biankó csekket adni Orbánnak.




A kormány pénteken benyújtotta a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amivel előre meg nem határozott időre meghosszabbítanák a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet.

 

Ebben az időszakban a kormány rendeletekkel irányíthat: egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet és más rendkívüli intézkedéseket is hozhat.

 

A parlament legközelebb hétfőn ül össze, de erről a törvényjavaslatról csak akkor dönthet már kedden, ha eltérnek a házszabálytól, amihez a jelen lévő parlamenti képviselők

négyötödének

támogatása kell.

 

Az ellenzéki pártok szombaton délután közös közleményt adtak ki, amelyben hétpárti egyeztetést kezdeményeznek az a felhatalmazási törvényről.

 




A szerkesztőségünknek is eljuttatott rövid közleményben az áll:

“Az ellenzéki pártok azt kezdeményezik, hogy még a hétfői plenáris ülést megelőzően legyen egy hétpárti – tehát valamennyi parlamenti frakció részvételével zajló – egyeztetés a kormánnyal a kormány által benyújtott felhatalmazási törvényről.”

 

A közleményt a Jobbik, a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP is aláírta.

 

A fideszes Kocsis Máté közben arról nyilatkozott, hogy ha hétfőn nem lesz meg a négyötöd a parlamentben, akkor 8 nappal később enélkül is megszavazzák a felhatalmazási törvényt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top