Egyéb

A koronavírus újabb tüneteire bukkanhattak

Kép: Getty Images

Egy friss tanulmány alapján az új koronavírus okozta betegség (COVID-19) sok esetben az emésztőrendszert érintő tünetekkel, például hasmenéssel és étvágytalansággal is jár – írja az EurekAlert. A vizsgálatot a COVID-19 kezelésére létrehozott vuhani szakértői csoport végezte.




 

A kutatók szerint a kínai Hupej tartományban regisztrált, az elemzésbe bevont páciensek közel fele mutatott ilyen tüneteket.

 

Az érintett betegek a fő panaszok között sorolták fel ezeket a szimptómákat.

 

A tanulmány azt is felfedte, hogy ezeknél a pácienseknél több idő telt el a panaszok jelentkezése és a kórházi fogadás között, mint a légzőszervi tünetekről beszámoló személyeknél. Úgy tűnik, az ilyen betegek kisebb arányban gyógyultak, illetve hagyták el a kórházat.




 

Lei Pan, a Bincsoui Orvostudományi Egyetem munkatársa és kollégái úgy vélik, friss eredményeik alapján érdemes lehet átdolgozni a páciensek kezelésére vonatkozó protokollt. A szakértők szerint az emésztőrendszeri tüneteket produkáló eseteknél már korábban meg kéne emelni a COVID-19-gyanú indexét, mielőtt még a légzőszervi panaszok is kialakulnak.

 

Az új koronavírus okozta megbetegedés ismert tüneteiről ebben a cikkben írtunk bővebben, akkor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a hasmenést, a hányingert és a hányást még a legritkább panaszok közé sorolta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top