Politika

Így nem lehet megállítani a járványt: a kínai vezetőorvos kiakadt az európaiak fegyelmezetlenségén (+videó)

hirhugo.hu

Nem elég hatékonyak az olaszországi intézkedések a koronavírus-járvány megfékezésére – ez a véleménye a Lombardiába érkezett kínai orvoscsoport vezetőjének- derül ki az Euronews összeállításából.
 

A szakember, aki egyben a kínai Vöröskereszt vezetője is milánói sajtótájékoztatóján fejezte ki nemtetszését:

– Padovából jöttünk Milánóba és számos problémát látok a vesztegzárral kapcsolatban. Bár a koronavírus leginkább ezt a területet sújtja, mégsem elég szigorúak a hatóságok. Még mindig működik a tömegközlekedés. Az emberek szabadon jönnek-mennek, eljárnak partikra meg vacsorázni és nem viselnek szájmaszkot – mondta Szun Csuo-peng.

 

 

Olaszországban Lombardiában van a legtöbb koronavírus-beteg. Az intenzív osztályokon több mint ezer fertőzött van, a kórházban kezeltek száma túllépte a 7500-at. A kórházi ágyak elfogytak, amivel kapcsolatban a tartomány jóléti tanácsosa, Giulio Gallera „háborús helyzetről” beszélt.

 
A járvány mindeközben déli irányban is terjed. A koronavírus-fertőzöttek száma jelentősen emelkedett Lazio tartományban, vagy például a Róma és Nápoly között nagyjából félúton lévő Fondiban is, ezért a rendőrség elrendelte a negyvenezres kisváros lezárását.

 

A járvány miatt elhunytak száma Olaszországban csütörtökre meghaladta a betegség kínai áldozataiét. Közel 3500-n haltak már meg a koronavírus-fertőzés következtében, a diagnosztizált fertőzöttek száma pedig túl van a negyvenezren.

 

Nem csak az olasz, de magyar embereknek is meg kell érteni, hogy a járványt csak úgy lehet megállítani, ha komolyan vesszük amit mondanak nekünk: maradj otthon! Ezért kérjük, oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa: a vírus megállítása az emberek fegyelmezettségén múlik.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top