Politika

Már negyvenezren tiltakoznak az aláírásukkal a kormány által beterjesztett felhatalmazási törvény ellen

168ora.hu

Hétfő délelőttig már több mint 40 ezren írták alá azt a petíciót, amelyet jogászok, civilek, közéleti személyiségek a Szabad a Hang-on indítottak tiltakozásul a hétfőn a parlament elé kerülő felhatalmazási törvény elleni tiltakozásul – írja az Index.




 

A törvény többek között azt engedélyezné, hogy a kormány határozatlan ideig egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

 

A petíció elindítói szerint

„nagy a veszélye, hogy a kormány a saját hatalmának véglegesítésére akarja felhasználni a veszélyhelyzetet. A felhatalmazási törvény határidő nélküli, korlátlan hatalmat készül adni egy olyan politikus kezébe, aki minden adandó alkalommal bizonyította, hogy a hatalommal gátlás nélkül visszaél, ha érdekei úgy kívánják.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top