Politika

Operatív Törzs: csak azoktól vesznek mintát, akik gyanúsak, nem lesz több boltbezárás

168ora.hu

Az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóját az országos tisztifőorvos kezdte. Müller Cecília elmondta, a csoportos fertőzéses szakaszról hamarosan áttérhetünk a tömeges megbetegedésekre. Nincsen olyan megye, ahol már ne lenne fertőzött. Jelezte, sokan vannak olyanok is, akik bár fertőzöttek, de nem mutatják ennek jelét. Személyes tapasztalatát is megosztotta, sokkal kevesebb embert lát az utcákon, a csoportosulások egyre inkább elmaradnak. Hangsúlyozta,




csak azoktól vesznek mintát, akik gyanúsak, hogy koronavírussal fertőzöttek.

 

Az intézkedésekről szólva elmondta, már minden egészségügyi intézmény készülődik a kapacitásának növelésére, ideértve a középsúlyos és az intenzív betegek ellátását.

 

Az Operatív Törzs vezetője, Lakatos Tibor azzal kezdte beszámolóját, hogy a határátkelőhelyeken nincsenek fennakadások. Jelen pillanatban 218 magyar állampolgárról tudnak, akik külföldön vannak karanténban. Itthon 4 ezer ember van hatósági házi karanténban, akiket a rendőrség már több, mint 22 ezerszer ellenőrzött, 100 ember ellen indítottak szabálysértési eljárást.

 




Lakatos jelezte, ez arányaiban „nem óriási szám.” A boltok nyitvatartásával kapcsolatos szabályok betartását is folyamatos figyelik, 24 esetben szabálysértési feljelentést tettek, 14 helyszíni alkalommal pedig helyszíni bírságot szabtak ki. A bűncselekmények elkövetői is szemmel tartják, 15 esetben ún. „koronás” csalás miatt kellet intézkedniük. De a pánikkeltőkre is lecsaptak: 14 eljárást indítottak rémhírterjesztés, 12 esetben pedig közveszéllyel fenyegetés miatt.

 

Hangsúlyozta azt is, egyelőre

nem terveznek további boltbezárásokat,

az eddigi intézkedések elegendők. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy folyamatosan érkeznek azok a maszkok, amelyeket megrendeltek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top