Belföld

A gazdasági válság lecsap a sajtóra is: felmondások, csökkentett munkaórák és fizetések

168ora.hu

A koronavírus gazdasági hatásai a nyomtatott sajtót is értintik, ami a fizetések elmaradásával és megszorításokkal jár.




 

Kerényi György, a Pesti Hírlap főszerkesztője egyik napról a másikra megszüntette munkaviszonyát – írja a Media1.hu. Az érintett megerősítette a hírt, de részleteket nem mondott. Kerényi a portál szerint a külsős szerzőknek búcsúlevelet küldött, melyben azt írta:

reméli, mihamarabb hozzájuthatnak a honoráriumukhoz.

 

A Media1.hu emlékeztet: Kerényi György tavaly kapott megbízást a Pesti Hírlapot kiadó Global Post Hun Kft.-nál. A napilap kiadása viszont csak idén indult meg, majd a kialakult koronavírus-járvány miatt mostanra le is állt: a stáb online végzi a munkáját.




 

Kerenyi Gyorgy 

A főszerkesztő távozását az újság tulajdonosa, Milkovics Pál nem kommentálta, annyit azonban hozzátett, hogy a digitális működés változásokkal jár, megszorításokra és átszervezésekre is kénytelen sort keríteni a kiadó.

 

A Centrál Médiacsoport is jelentős racionalizálásba kezd a koronavírus okozta gazdasági helyzet miatt. Néhány napja egy belsős e-mailben a működési költségek csökkentéséről tájékoztatta a munkatársakat a Centrál Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója, Varga Zoltán, szerdán pedig arról küldött levelet, hogy minden munkatársra kiterjedő átmeneti munkaidő-csökkentést rendeltek el, amihez kapcsolódóan a béreket is csökkenti a kiadó – írja a Media1.hu.

 

„A kiadó felsővezetése több olyan döntést hozott, melyeknek egyetlen célja van: fenntartani a kiadó működését annak érdekében, hogy a járvány elvonultával meg tudjunk újulni, újra növekedési pályára állíthassuk a Central Médiacsoportot” – fogalmazott a portál szerint Varga a munkatársaknak küldött videoüzenetében.

 

Varga Zoltán




A Central Médiacsoportnál a héten bevezetett költségcsökkentés egyszerre érinti a print és online magazinok előállítási és marketing költségeit – tette hozzá a lap.

 

Az átmeneti munkaidő-csökkentés két óra mínuszt jelent: a munkatársak a napi 8 óra helyett 6-ot dolgoznak majd, ami bércsökkentéssel is jár.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top